Κινητοποίηση στο ΤΕΙ Αθήνας για τις Μετεγγραφές

Κινητοποίηση στο ΤΕΙ Αθήνας για τις Μετεγγραφές

Σε κινητοποίηση στο χώρο του ΤΕΙ Αθήνας προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 31/1, Σπουδαστικοί Σύλλογοι που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΜΑΣ και πρωτοετείς σπουδαστές που πέτυχαν τη μετεγγραφή τους στο ίδρυμα, αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ να μην προχωρήσει σε μετεγγραφές.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε χθεσινό δημοσίευμα, πέντε τμήματα του ΤΕΙ (Μηχανικών, Πληροφορικής, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τεχνολογίας Τροφίμων) σε ξεχωριστές συνελεύσεις αποφάσισαν ότι δεν είναι εφικτό να πραγματοποιήσουν υπεράριθμες εγγραφές φοιτητών, δηλαδή πέραν του 15% επί του συνολικού αριθμού εισακτέων ανά τμήμα όπως ορίζει ο νόμος.


Περισσότερα νέα για το ΤΕΙ Αθήνας ΕΔΩ

Οι σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στο χώρο του ΤΕΙ και στη συνέχεια πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του προέδρου του Ιδρύματος απαιτώντας να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των μετεγγραφέντων, να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες εγγραφής στις σχολές και να μη χάσουν άλλο χρόνο από το πρώτο εξάμηνο.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με το θέμα το ΜΑΣ αναφέρει:

«Η ίδια ιστορία για ακόμη μια χρονιά επαναλαμβάνεται! Λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα κι ενώ είμαστε σε περίοδο εξεταστικής ΔΕΝ έχουν ολοκληρωθεί οι μετεγγραφές που προβλέπονται για τη φετινή χρονιά! Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο κομμάτι σπουδαστών από λαϊκές οικογένειες, με χιλιάδες προβλήματα στο σπίτι χάνουν ένα ολόκληρο εξάμηνο σπουδών!

Η κατάσταση όσον αφορά το ζήτημα των μετεγγραφών είναι εκρηκτική. Οι αιτήσεις μετεγγραφής φέτος ήταν 2.000 περισσότερες από πέρυσι, ενώ από το σύνολο των αιτήσεων που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας μόνο το 44% ήταν "επιτυχείς", σύμφωνα, πάντοτε, με τα κριτήρια του υπουργείου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους, όχι απλά μένουν έξω από τη σχολή που επιθυμούν κοντά στον τόπο διαμονής τους αλλά συνολικά δεν θα μπορέσουν να σπουδάσουν!

Ωστόσο, οι υπόλοιποι "τυχεροί" που κατάφεραν να γίνει δεκτή η αίτηση ουσιαστικά κινδυνεύουν να χάσουν το πρώτο εξάμηνο ενώ κάποια τμήματα του ΤΕΙ λένε πως δεν θα τους αποδεχτούν με αποτέλεσμα να τους στερείται το δικαίωμα στις σπουδές.

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις αγωνίες χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους!

Οι μετεγγραφόμενοι σπουδαστές:

Είναι με το ένα πόδι εδώ και με το άλλο στην Πάτρα, στην Κρήτη ή όπου αλλού βρίσκεται η σχολή στην οποία έχουν περάσει.

Σκέφτονται μέχρι και να παρατήσουν στις σπουδές τους αν δεν καταλήξουν άμεσα οι αιτήσεις τους, λόγω του αυξημένου κόστους σπουδών σε πόλη μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Χάνουν το εξάμηνό τους καθώς και μια σειρά παροχές όπως μετακίνηση με μειωμένο εισιτήριο, δωρεάν σίτιση.

Απαιτούμε τώρα να δοθεί λύση. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να παζαρεύει το δικαίωμά μας στη μόρφωση! Απαιτούμε:

Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των μετεγγραφέντων.

Να ολοκληρωθούν τώρα οι διαδικασίες εγγραφής στις σχολές και να μη χάσουν άλλο χρόνο από το πρώτο εξάμηνο.

Να δοθούν όλοι οι κωδικοί για να προμηθευτούν βιβλία, πάσο, μειωμένη κάρτα για τα ΜΜΜ και κάρτα σίτισης! Όλοι οι σπουδαστές από μετεγγραφή να μπορούν να τρώνε δωρεάν στο εστιατόριο της σχολής.

Να γίνει αναπλήρωση όσων εργαστηρίων έχουν χαθεί και όλοι να δώσουν τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου κανονικά».

Όλα τα τελευταία φοιτητικά νέα για τις Μετεγγραφές στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr