Συνήγορος του Φοιτητή, ΤΕΙ Αθήνας, - φοιτητές, φοιτητές ΤΕΙ Αθήνας Ο «Συνήγορος του Φοιτητή» στο ΤΕΙ Αθήνας - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές

Ο «Συνήγορος του Φοιτητή» στο ΤΕΙ Αθήνας - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr παρουσιάζουν στους φοιτητές του ΤΕΙ Αθηνών, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τον «Συνηγόρου του Φοιτητή» έναν θεσμό που βρίσκεται στο πλευρό κάθε φοιτητή.

Συνοπτικά, ο σκοπός του «Συνηγόρου του Φοιτητή» είναι η διαμεσολάβηση μεταξύ φοιτητών και καθηγητών ή διοικητικών υπηρεσιών του Ιδρύματος για την αυτεπάγγελτη ή κατόπιν αναφοράς του φοιτητή διερεύνηση και επίλυση υποθέσεων που σχετίζονται με την τήρηση της νομιμότητας , την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης και τη διαφύλαξη της εύρυθμης λειτουργίας του Ιδρύματος. Ο συνήγορος του φοιτητή δεν έχει αρμοδιότητα σε θέματα εξετάσεων και βαθμολογίας των φοιτητών.


Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Αθήνας; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ Αθήνας» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Πάρα πολλοί είναι οι φοιτητές του ιδρύματος, οι οποίοι προσέφυγαν στον «Συνήγορο του Φοιτητή» προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια για μια σειρά θεμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, τα περισσότερα αιτήματα αφορούσαν ζητήματα σχετικά με την πρακτική άσκηση, τις μετεγγραφές, τη διαγραφή φοιτητών, με τα φοιτητικά συγγράμματα, με το φοιτητικό πάσο κ.ά.

Ο Συνήγορος του ΤΕΙ Αθήνας πιο συγκεκριμένα το τελευταίο εξάμηνο ασχολήθηκε με αιτήματα όπως:

  • Διαγραφή φοιτητών που όριζε ο νόμος 4009.
  • Διακοπή της φοίτησης και διαδικασία επανεγγραφής.
  • Πρακτική άσκηση.
  • Μεταφορά θέσης (μετεγγραφές) και ειδικότερα ζητήματα που σχετίζονται με την αποσαφήνιση ζητημάτων σχετικά με τα κριτήρια αλλά και το τι ακριβώς ισχύει με τη μόνιμη κατοικία των γονέων. Χαρακτηριστική είναι μία περίπτωση φοιτητή που είχε προσφύγει στον Συνήγορο του Φοιτητή, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας του ήταν αξιωματικός και δεν είχε μόνιμη κατοικία.
  • Δωρεάν συγγράμματα. Πολλοί φοιτητές που φοιτούσαν στο ίδρυμα μέσω κατατακτήριων εξετάσεων, ζητούσαν να μάθουν πώς θα μπορούσαν να πάρουν δωρεάν συγγράμματα, κάτι ωστόσο που ο νόμος δεν το επιτρέπει για όσους βρίσκονται στο δεύτερο πτυχίο.
  • Φοιτητικό πάσο.
  • Ζητήματα σίτισης, στέγασης και ειδικότερα ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Οι φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματα τους μέσω της ειδικής φόρμας της ιστοσελίδας «Συνήγορος του Φοιτητή» του Ιδρύματος:

  • Ηλεκτρονικά, ή
  • Ταχυδρομικά, ή
  • Μέσω τηλεομοιοτυπίας (φαξ)

Επίσης οι φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας μπορούν να επισκέπτονται το γραφείο τις ημέρες:

  • Τρίτη εως Πέμπτη 10:00π.μ -13:00μ.μ

Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Βάρκα-Αδάμη

  • Τηλέφωνο: 210 5385577 - E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - FAX: 210 5385762

Περισσότερα νέα για το ΤΕΙ Αθήνας στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr