Συνεχίζουν την κατάληψη στο ΤΕΙ Αθήνας

Συνεχίζουν την κατάληψη στο ΤΕΙ Αθήνας

Οι καταληψίες του ΤΕΙ Αθήνας καλούν τους φοιτητές του Ιδρύματος σε συγκέντρωση στήριξης της κατάληψης την Δευτέρα 8/1 έξω από το κτίριο της διοίκησης στις 8:00 το πρωί διαμαρτυρόμενοι στο νόμο Γαβρόγλου και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. 

Στην αντίθετη πλευρά η Σύγκλητος του ΤΕΙ Αθήνας, μετά τη συνεχιζόμενη κατάληψη προσκαλεί με ανακοίνωση της σε παράσταση διαμαρτυρίας όλους τους εργαζομένους και τους φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας  για την αναστολή της κατάληψης, εφόσον συνεχισθεί, την 8η Ιανουαρίου 2018 και ώρα 9:00. π.μ


Η ανακοίνωση των καταληψιών για την συνέχιση της κατάληψης:

Μετά από απόφαση της Ανοιχτής Συνέλευσης του ΤΕΙ Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου (στο αμφιθέατρο ΣΑΕΤ του κτιρίου Κ16), προβήκαμε σε κατάληψη του χώρου της κεντρικής διοίκησης του ιδρύματος το επόμενο πρωί τη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, εκφράζοντας έτσι την ολική άρνησή μας στο νόμο Γαβρόγλου και στο πανεπιστήμιο δυτικής αττικής. Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου καταλάβαμε και τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας.

Η συνέλευση της κατάληψης γίνεται σε καθημερινή βάση, είναι ανοιχτή σε όποιον ενδιαφέρεται εκτός από όσους/ες στελεχώνουν κομματικές παρατάξεις και λειτουργεί χωρίς ιεραρχίες με βάση τη συνδιαμόρφωση. Από την αρχή της κατάληψης προχωρήσαμε σε δημόσιες δράσεις (μικροφωνικές, μοιράσματα κειμένων, ανάρτηση πανό κοκ) στους χώρους του ΤΕΙ. Την πέμπτη 21 Δεκέμβριου καταλάβαμε το ΤΕΙ με σκοπό τη συμμετοχή των φοιτητών στην πορεία ενάντια στο νόμο γαβρόγλου στην οποία καλούσαμε στα Προπύλαια (όπως οι φοιτητικοί σύλλογοι ΣΚΣ, ΣΕΥΠ) και συμμετείχαμε με δικό μας μπλοκ. Η κατάληψη συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια των διακοπών με συνεχή παρουσία στο χώρο.

Απ’ τη πρώτη βδομάδα της κατάληψης η πρύτανης Βενετίκου και ο αντιπρύτανης Καλδής άρχισαν να εξαπολύουν λάσπη και να συκοφαντούν τις δύο καταλήψεις διαδίδοντας φήμες στους εργαζομένους ότι δεν θα πληρωθούν, καθώς δήθεν δεν έχουν πρόσβαση στο γραφείο της μισθοδοσίας. Αποδείχτηκαν όμως ψεύτες, αφού όπως έχουμε ενημερωθεί όλοι οι εργαζόμενοι έλαβαν κανονικά το μισθό τους και το δώρο. Γι’ αυτό άλλωστε όσες φορές τους καλούσαμε για να υπάρξει κάποια επίλυση του ζητήματος, είτε απέφευγαν να συνδιαλλαγούν είτε απαντούσαν με κυνικό τρόπο “ε σιγά θα πληρωθούν τον επόμενο μήνα”. Χαρακτηριστικά φάνηκε το παιχνίδι που παίζανε και η στρατηγική να στρέψουν τους εργαζόμενους να διαμαρτυρηθούν για να σπάσει η κατάληψη, το πρωί της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου καθώς δημοσίευσαν ανακοίνωση στη κεντρική σελίδα του ΤΕΙ, ότι εκφράζουν τη λύπη τους για την αναστολή των πληρωμών των εργαζομένων εξαιτίας της κατάληψης.

Την Τετάρτη 3/1 η σύγκλητος του ΤΕΙ δημοσιοποίησε απ’ το επίσημο site του ιδρύματος ψήφισμα εντός του οποίου καταγγέλλονται με αισχρό, συκοφαντικό και παραποιημένο τρόπο διάφορα περιστατικά. Ένα απ’ αυτά είναι η κλοπή σφραγίδας και δημοσίων εγγράφων. Στην αρχή της κατάληψης δεχτήκαμε να παραχωρήσουμε κάποια έγγραφα που αφορούσαν τις συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού για να πραγματοποιείται η διαδικασία σε άλλο μέρος. Όταν αντιληφθήκαμε ότι χρησιμοποιούσαν τη σφραγίδα και για άλλους σκοπούς, επιστρέψαμε τα έγγραφα και τη σφραγίδα στη διοίκηση με σκοπό να υπογράφονται ενώπιον μας οι συμβάσεις, όπως και γίνεται.

Επίσης είναι επιτακτικό να σημειωθεί ότι επίτηδες δεν ανέφεραν ποτέ στις ανακοινώσεις τους το λόγο που πραγματοποιούνταν κατάληψη στα κτίρια, περνώντας έτσι την εικόνα που εκείνοι ήθελαν για τα άτομα που την πλαισίωναν προς τον κόσμο, επιδιώκοντας έτσι να μη δώσουν έμφαση και να μη φέρουν τα “φώτα της δημοσιότητας” για τα σχέδια που πρόκειται να περάσουν.

Άλλο ένα περιστατικό με το οποίο συνδέουν την κατάληψη είναι “η βιαιοπραγία εις βάρος φοιτητή”. Αυτό που έχουμε να πούμε γι’ αυτή την κατηγορία που μας προσάπτεται, είναι ότι κατά τη διάρκεια της κατάληψης δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, όχι μόνο γύρω απ’ τον χώρο της κατάληψης αλλά ούτε και στο υπόλοιπο ΤΕΙ ή τουλάχιστον δεν έχουμε αντιληφθεί κάτι τέτοιο.

Γενικά θέλουμε να σταθούμε πολύ στη στρατηγική που ακολουθήσανε από τις πρώτες μέρες κιόλας που υπήρξε η κατάληψη. Προσπάθησαν με κάθε μέσο να προπαγανδίσουν με ψέματα και να τραβήξουν με το μέρος τους φοιτητές αλλά κυρίως εργαζομένους, ώστε να “επιτευχθεί η αποστολή” και να σπάσει η κατάληψη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για αυτούς, “διατηρώντας δηλαδή τα χέρια τους καθαρά”. Όταν συνειδητοποίησαν ότι πολλοί από τους καθηγητές αλλά και γενικά εργαζόμενοι μας στηρίζανε με το λόγο τους, οι διοικητικοί έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί και βγάλανε κάλεσμα για τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, προς φοιτητές και εργαζομένους να προσέλθουν στο χώρο της διοίκησης να διαμαρτυρηθούν για την κατάληψη, εφόσον η κατάληψη συνεχιστεί μέχρι και εκείνη την μέρα. Πόσο αισχρό είναι να καλείς προς διαμαρτυρία στην ουσία αυτούς που χτυπάει το νομοσχέδιο, για να καταδικάσουν αγώνες που γίνονται για τους ίδιους. Για αυτό με αφορμή τα παραπάνω θέλουμε να γίνει κατανοητό ότι με τέτοιες τακτικές δε πτοούμαστε και θα μας βρίσκουν απέναντι τους.

Καλούμε σε συγκέντρωση στήριξης της κατάληψης την Δευτέρα 8/1 έξω από το κτίριο της διοίκησης στις 8:00 το πρωί.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΩΝ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΟΙ ΒΛΕΨΕΙΣ

Ανοιχτή Συνέλευση ΤΕΙ Αθήνας από την κατειλημμένη διοίκηση και τον κατειλημμένο ΕΛΚΕ

Η Πρύτανης του ΤΕΙ Αθηνών για την συνέχιση της κατάληψης

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr