Πρακτικές κομματισμού, Σχολή, καταγγέλλει, Γραμματέας ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΠΑΙΤΕ  Πρακτικές κομματισμού στη Σχολή καταγγέλλει ο Γραμματέας της ΑΣΠΑΙΤΕ

Πρακτικές κομματισμού στη Σχολή καταγγέλλει ο Γραμματέας της ΑΣΠΑΙΤΕ

O Γραμματέας της ΑΣΠΑΙΤΕ Μιχάλης Καραμπίνης, κατέθεσε στον πρόεδρο της Σχολής Καθηγητή Ν. Παναγιωτόπυλο, επιστολή παραίτησης, καταγγέλλοντας:

Α. Παρωχημένες μορφές «συνδικαλιστικών» πρακτικών που θυμίζουν τις πιο οπισθοδρομικές εκφάνσεις κομματισμού (πρακτικές που ελπίζαμε ότι θα είχαν περάσει ανεπιστρεπτί),


Β.  Παλαιοκομματική αντίληψη, η συντεχνιακή μυωπικότητα, η διοικητική ανεπάρκεια, καθώς και το «πογκρόμ» εναντίων κατασκευασμένων, κατά φαντασίαν «εχθρών», των οποίων το μόνο μέλημα είναι η ευσυνείδητη επιτέλεση του καθήκοντος που τους έχει ανατεθεί, αποδεικνύουν ότι κάποιοι δυστυχώς δεν έχουν ακόμα διδαχθεί το παραμικρό αναφορικά με τα αίτια της βαθιάς κρίσης που μαστίζει τόσο τον χώρο της εκπαίδευσης όσο και τη χώρα εν συνόλω, συντηρώντας αντιλήψεις και πρακτικές που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία της σχολής και την προσπάθειά της να ανταποκριθεί, υπό αντίξοες συνθήκες, στις απαιτήσεις της νέας εποχής επ’ ωφελεία των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

Θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από τη θέση του γραμματέα της Δ.Ε. της  ΑΣΠΑΙΤΕ σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1ε του Ν.3027/2002 και το άρθρο 29 παρ. δ του Ν.4186/2013 (Ορισμός Γραμματέα της Δ.Ε. με απόφαση του Προέδρου της Δ.Ε.) ως έσχατη αντίδραση απέναντι στην ανεκδιήγητη στάση κατ’ επίφαση συνδικαλιστικών παραγόντων, οι οποίοι, μέσω της συστηματικής υπονόμευσης και στοχοποίησης μου, θέτουν κατ’ εξακολούθηση προσκόμματα όχι μόνο στην δική μου λειτουργία ως γραμματέα, αλλά και –κυρίως– στην ομαλή διοικητική λειτουργία της σχολής.

Η παραίτησή μου, την οποίαν παρακαλώ να κάνετε δεκτή, δεν πρέπει να νοηθεί ως υποχώρηση απέναντι σε παρωχημένες μορφές «συνδικαλιστικών» πρακτικών που θυμίζουν τις πιο οπισθοδρομικές εκφάνσεις κομματισμού (πρακτικές που ελπίζαμε ότι θα είχαν περάσει ανεπιστρεπτί), αλλά ως αντίδραση ευθιξίας, συγχρόνως δε και έκφραση αποστροφής, απέναντι στον εκφυλισμό, την αήθεια και την παρακμή που οι πρακτικές αυτές εκφράζουν.

Η παλαιοκομματική αντίληψη, η συντεχνιακή μυωπικότητα, η διοικητική ανεπάρκεια, καθώς και το «πογκρόμ» εναντίων κατασκευασμένων, κατά φαντασίαν «εχθρών», των οποίων το μόνο μέλημα είναι η ευσυνείδητη επιτέλεση του καθήκοντος που τους έχει ανατεθεί, αποδεικνύουν ότι κάποιοι δυστυχώς δεν έχουν ακόμα διδαχθεί το παραμικρό αναφορικά με τα αίτια της βαθιάς κρίσης που μαστίζει τόσο τον χώρο της εκπαίδευσης όσο και τη χώρα εν συνόλω, συντηρώντας αντιλήψεις και πρακτικές που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία της σχολής και την προσπάθειά της να ανταποκριθεί, υπό αντίξοες συνθήκες, στις απαιτήσεις της νέας εποχής επ’ ωφελεία των πολιτών.

Εξυπακούεται ότι η κριτική μου δεν αφορά σε καμμιά περίπτωση τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Καθηγητή κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο με το οποίο η συνεργασία μας ήταν άψογη και η παρουσία του ως Προέδρου της Δ.Ε. αποτελεί τιμή για την ΑΣΠΑΙΤΕ.

Με τιμή

Μιχάλης Καραμπίνης

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr