Ξεκινούν και σε άλλες πόλεις προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ Ξεκινούν και σε άλλες πόλεις προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ

Ξεκινούν και σε άλλες πόλεις προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ

Για τη δημιουργία προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ (Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης) και ΠΕΣΥΠ (Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική) και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας απαιτείται απόφαση της Δ.Ε της ΑΣΠΑΙΤΕ και έγκριση από τον Υπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Τα προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ από την οικεία νομοθεσία λειτουργούν ανά πόλεις της Ελλάδας με την έννοια της Δημοτικής Ενότητας και όχι ανά Περιφέρεια, ιδίως δε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου λειτουργεί τέτοιο Πρόγραμμα στο Δήμο Άργος – Μυκήνες.  Η ΑΣΠΑΙΤΕ στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του σκοπού της και με γνώμονα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες για εκπαίδευση και επιμόρφωση με το καλύτερο δυνατό τρόπο απευθυνόμενη σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο πληθυσμό υποχρεούται να ερευνά όλες τις δυνατότητες για δημιουργία προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ ανάλογα με τη ζήτηση και τις ανάγκες τις εκάστοτε τοπικής κοινωνίας. 


Σύμφωνα με το news.gr, τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

Επίσης γνωστοποιείται ότι στο πλαίσιο των ανατιθεμένων εκ του νόμου καθηκόντων της η Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ διερευνά τις δυνατότητες για δημιουργία προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης σε αυτές και των πόλεων της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με έγγραφο της ΑΣΠΑΙΤΕ, ουδέποτε προτάθηκε ούτε τέθηκε ως θέμα στη Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ η μεταφορά ή η κατάργηση των Προγραμμάτων που λειτουργούν στο Δήμο Άργους – Μυκηνών σε άλλη πόλη της Μεσσηνίας. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr