Η ΑΣΠΑΙΤΕ απούσα από τον σχεδιασμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η ΑΣΠΑΙΤΕ απούσα από τον σχεδιασμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

"Την Παρασκευή και το Σάββατο 29-30/11, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Apollon η καθιερωμένη Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. Πανεπιστημίων. Στην Σύνοδο παρευρέθηκαν Πρυτάνεις και Πρόεδροι ΔΕ από όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, με παρουσία μάλιστα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Κεραμέως.

Σε αυτή τη τόσο κομβική στιγμή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, απούσα ήταν ΜΟΝΟ η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε, καθώς δεν αποτελεί κομμάτι της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΔΕ να μην προσκληθεί στη Σύνοδο. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε, η σχολή η οποία εδώ και δεκαετίες διαμορφώνει την επαγγελματική και τεχνολογική εκπαίδευση της χώρα μας, είναι το μόνο ανώτατο ίδρυμα που έμεινε στην Τεχνική Εκπαίδευση και μάλιστα δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός ή διάθεση για την μετεξέλιξή του σε πανεπιστήμιο από την παρούσα διοίκηση του ιδρύματος.


Στην σύνοδο συζητήθηκαν και τέθηκαν θέματα όπως, ο καθορισμός αριθμού εισακτέων και βάσεις εισαγωγής πανεπιστημίων, χρηματοδότηση και αξιολόγηση, διεθνοποίηση και ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών, τρόπος οικονομικής διαχείρισης των Πανεπιστημίων, στήριξη έρευνας, θέματα φοιτητικής μέριμνας, μεγαλύτερη αυτοτέλεια Πανεπιστημίων, Θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης και λειτουργίας των Ε.Λ.Κ.Ε, εξέλιξη της πιστοποίησης και βασικές αρχές της στρατηγικής της ΑΔΙΠ, μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστημίων – υπουργείου Παιδείας.

Άραγε, όλα όσα συμφωνήθηκαν δεν αφορούν και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε; Πώς θα καθοριστούν ζητήματα όπως ο αριθμός των εισακτέων και η χρηματοδότηση που θα λάβει; Είναι σωστό να μην έχει λόγο σε τόσο σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της; Πως αντιλαμβάνονται οι φοιτητές το γεγονός να απουσιάζει ΜΟΝΟ ο Πρόεδρος της ΔΕ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. από την Σύνοδο Πρυτάνεων; Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο κακό έχει προκαλέσει στην σχολή μας η παρούσα διοίκηση.

Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή της Διοικούσας Επιτροπής προκειμένου να μπορεί η σχολή να λειτουργεί εύρυθμα και σίγουρα να προχωρήσει το Υπουργείο σε συνεργασία με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα τη διαβούλευση για την Πανεπιστημιοποίηση της Σχολής".

Τα παραπάνω αναφέρει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr