Το Υπουργείο Παιδείας, προτείνει να κλείσουν τμήματα ΤΕΙ με μειωμένη ζήτηση

Το Υπουργείο Παιδείας, προτείνει να κλείσουν τμήματα ΤΕΙ με μειωμένη ζήτηση

«Αθήνα Νο2» ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, χαρακτηρίζοντας ως τμήματα «μεταβατικότητας» τα τμήματα που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση από τους φοιτητές, τα οποία θα οδηγηθούν σε κλείσιμο.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, «στη Σύνοδο Προέδρων των ΤΕΙ προτάθηκε από τον υπουργό Παιδείας και έγινε δεκτό από τη Σύνοδο, να υπάρξει σύντομα μία πλήρως αιτιολογημένη πρόταση της Συνόδου, η οποία θα λαμβάνει υπόψη της ακαδημαϊκά κριτήρια και υπάρχοντες δημοσιονομικούς περιορισμούς, ώστε να αποφασιστεί ποια από τα Τμήματα μεταβατικότητας θα μπορούσαν να δεχτούν φοιτητές την επόμενη χρονιά.


Ποιοι φοιτητές θα δικαιούνται Δωρεάν Μεταπτυχιακά

Το υπουργείο Παιδείας θεωρεί πως η Σύνοδος προέδρων έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για να προσδιορίσει τις δυνατότητες του κάθε ιδρύματος ως προς το μέλλον αυτών των τμημάτων, και να διαμορφώσει μια συνθετική, λελογισμένη και ιεραρχημένη, βάσει προτεραιοτήτων, πρόταση».

Είναι προφανές ότι τα τμήματα «μεταβατικότητας» είναι εκείνα τα τμήματα που εμφανίζουν μειωμένη ζήτηση, τα οποία και θα εκτιμηθεί από τις διοικήσεις τους ποια θα είναι η τύχη τους. Μείνετε ενημερωμένοι για ότι νεότερο πατώντας εδώ.

Όλα τα φοιτητικά νέα που αφορούν τα ΤΕΙ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr