Προς κατάργηση τα περιφερειακά ΤΕΙ

Προς κατάργηση τα περιφερειακά ΤΕΙ

Την ίδια ώρα, στο μέτωπο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης η κατάσταση παραμένει εκρηκτική. Τα πανεπιστήμια φαίνεται ότι γλίτωσαν τον πέλεκυ μιας αναδιάρθρωσης, σε αντίθεση με τα ΤΕΙ, που προτείνονται στο πόρισμα για νέα αξιολόγηση και απορρόφησή τους από τα πανεπιστήμια.

Οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς, όπως σημειώνουν τα τμήματα των περιφερειακών Ιδρυμάτων οδηγούνται σε κατάργηση, ενώ ο διάλογος αποδείχτηκε προσχηματικός, καθώς οι θέσεις τους και οι προτάσεις τους δεν εισακούστηκαν. «Ζήτησε νέα αξιολόγηση ενώ έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Παράλληλα, δίνουν ένα περιθώριο τριών χρόνων ώστε να προσαρμοστούν τα ΤΕΙ σε κάποια ζητούμενα, χωρίς όμως να κάνουν αναφορά στα τεράστια προβλήματα πολλών τμημάτων με ελάχιστο προσωπικό και χαμηλή χρηματοδότηση, που ειδικότερα στα περιφερειακά τμήματα είναι οξυμμένα», σημειώνει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος της Συνόδου και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας κ. Μιχάλης Μηρατάκος.


«Πυροσβεστικό» ρόλο σε μια ήδη τεταμένη κατάσταση επιχειρεί να παίξει η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι τα ΤΕΙ είχαν αποχωρήσει στο παρελθόν από τον Εθνικό Διάλογο λόγω της κατανομής των πιστώσεων για μέλη ΔΕΠ, ενώ έχει ήδη προηγηθεί μια επιστολή του κ. Μηρατάκου προς τον κ. Λιάκο, με τον πρώτο να επισημαίνει ότι, αν και κλήθηκε στο διάλογο, καμία από τις προτάσεις του δεν άλλαξε τις αρχικές θέσεις του πορίσματος.

Η κ. Αναγνωστοπούλου ήδη από την ομιλία της πριν από την κατάθεση του πορίσματος τόνισε ότι «οι εισηγήσεις είναι προς συζήτηση, χρειάζονται όμως πάρα πολλή περίσκεψη για ένα θέμα σύνθετο». Παράλληλα, έχει ζητήσεις τις θέσεις των προέδρων των ΤΕΙ, ενώ θα παρευρίσκεται και στη Σύνοδο που θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr