Σύνοδος Πρυτάνεων ΤΕΙ στις 23 και 24 Απριλίου - Τα θέματα προς συζήτηση

Σύνοδος Πρυτάνεων ΤΕΙ στις 23 και 24 του μήνα στη Λαμία - Τα θέματα προς συζήτηση

Αναβλήθηκε η πραγραμματισμένη για χθες επίσημη έναρξη της επιτροπής που συγκρότησε το υπουργείο Παιδείας για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ως προεδρεύων της Συνόδου των πρυτάνεων ΤΕΙ της χώρας ετοιμάζεται για τη συγκεκριμένη κρίσιμη συνεδρίαση η οποία έχει ως θέμα τις πιθανές συνεργασίες Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.


Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 του μήνα στη Λαμία. Θέμα, όπως είπε ο κ. Τριανταφύλλου στην εφημ. Πελοπόννησος είναι «οι εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί μετά τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Αττικής αλλά και μετά τις συζητήσεις που γίνονται και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και αφορούν τις μεταξύ τους συνεργασίες».

Στη Σύνοδο έχει κληθεί ο υπουργός Παιδείας, οι απόφοιτοι των ΤΕΙ όπως η Ενωση Τεχνολόγων Μηχανικών, Τεχνολόγων Γεωπόνων κ.ά., οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, τα πολιτικά κόμματα και εκπρόσωποι των περιφερειών και δήμων.

«Σκοπός της Συνόδου είναι τα ιδρύματα να συζητήσουν και να καταλήξουν σ' ένα σχέδιο το οποίο να μπορεί να κατευθύνει τα ιδρύματα, σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά κριτήρια και τα διεθνή πρότυπα, σε συνέργιες προς μία κατεύθυνση ισχυροποίησης και ανόδου του εκπαιδευτικού επιπέδου. Θα κατατεθούν οι υπάρχουσες εμπειρίες και τα αποτελέσματα των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη» ανέφερε ο κ. Τριανταφύλλου υπογραμμίζοντας:

«Τα εγχειρήματα συνενώσεων ιδρυμάτων έχει αποδειχτεί παγκοσμίως, ότι δεν είναι απλά. Οι επιπτώσεις στα ιδρύματα είναι πολύ μεγάλες. Εμείς έχουμε την εμπειρία της συνένωσης του ΤΕΙ της Πάτρας με το ΤΕΙ Μεσολογγίου και τρία χρόνια μετά υφιστάμεθα τις συνέπειες αυτής της συνένωσης. Επομένως η όποια απόφαση απαιτεί σωστή μελέτη και προετοιμασία».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr