Ας πρόσεχαν οι «Πρυτάνεις» για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΕΕΤΕΜ: Ας πρόσεχαν οι «Πρυτάνεις» για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Χτες το απόγευμα αναρτήθηκε για διαβούλευση το νομοσχέδιο αναφορικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η οποία θα ολοκληρωθεί εν τω μέσω των γιορτών, δηλαδή την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου (γιατί, άραγε, τέτοια βιασύνη;) και τους Πρυτάνεις/ Προέδρους των ΤΕΙ να διαμαρτύρονται μόνο για τα συμφέροντα των συναδέλφων τους, Καθηγητών των ΤΕΙ. Τι πρωτότυπο!!! Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του Προέδρου του ΤΕΙ Πειραιά, που «απειλεί», μάλιστα, να παραιτηθεί, αν δεν αλλάξει ο Υπουργός Παιδείας τις διατάξεις του νομοσχεδίου, που αφορούν στην αξιολόγηση του Διδακτικού Προσωπικού των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων των Ιδρυμάτων τους, αλλά και, κατ’ επέκταση, και των άλλων ΤΕΙ, καθώς και για την τύχη των παλαιών και των τωρινών φοιτητών τους, ούτε κουβέντα!


Θυμίζουμε στον κ. Βρυζίδη και στον πρώην Πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας, όπως και στους συναδέλφους τους της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, την πρόσφατη, ένθερμη και άνευ όρων συμβολή τους στη διάλυση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και στη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Τους θυμίζουμε, επίσης, την ηχηρή αποστασιοποίησή τους από την ΕΕΤΕΜ και τις άλλες Ενώσεις των Πτυχιούχων ΤΕΙ, καθ’ όλη τη διαδικασία της μεταμόρφωσης των Ιδρυμάτων τους σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Μήπως η αποστασιοποίηση αυτή ήταν τόσο ηχηρή, ώστε να την ακούσει ο Υπουργός;

Μήπως επεδίωκαν, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, να είναι αρεστοί, ώστε να πραγματοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, με την ίδρυση του «ιδιόμορφου» αυτού Πανεπιστημίου;

Πόσο γρήγορα λησμόνησαν ότι ο Υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου εύκολα «μεταπείθεται» και «αλλάζει γνώμη»; Είναι νωπή, ακόμα, η εικόνα του Υπουργού, στη σύνοδο των Προέδρων ΤΕΙ- μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντά του – που «διερρήγνυε τα ιμάτιά του» για την ανάγκη άμεσης και ριζικής τακτοποίησης των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων των Πτυχιούχων ΤΕΙ με ΝΟΜΟ, ιδίως των Πτυχιούχων Μηχανικών, δίνοντας, μάλιστα, δημόσια συγχαρητήρια στην ΕΕΤΕΜ, για τις άρτιες νομοτεχνικές προτάσεις της.

Μέχρι, βέβαια, που έλαβε από την ΕΕΤΕΜ την πρόταση-σχέδιο νόμου για τα επαγγελματικά δικαιώματα, οπότε, αίφνης και άρδην «άλλαξε γνώμη», ομολογώντας ότι «μεταπείστηκε» (από τη γνωστή συντεχνία;) και αφήνοντας, για μία ακόμη φορά, τους Πτυχιούχους Μηχανικούς να τελούν σε «επαγγελματική ομηρία».

Τι προσδοκούν, λοιπόν, οι κ.κ. Βρυζίδης και Μπρατάκος, καθώς και οι Καθηγητές των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά; Μία ΝΕΑ «μεταστροφή» του Υπουργού, που θα οδηγούσε στην απόσυρση των διατάξεων που τους δυσαρεστούν; Μόνο λύπη μας προκαλεί…

Το συμπέρασμα είναι, όμως, ότι όλο αυτό το σκηνικό, αποβαίνει σε βάρος των Φοιτητών, των Αποφοίτων και εν γένει του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Για τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr,
Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr