Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Σταματά η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ!

Αναστέλλεται η διανομή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων σε φοιτητές για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018

Eudoxus/Εύδοξος: Η αναστολή διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές της χώρας για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία (άνω του 90%), κατά τη χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ).

Όπως αναφέρει ο ΣΕΕΒΙ, με την απόφαση αυτή, εκφράζεται η οικονομική αδυναμία του κλάδου των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων να στηρίξουν με ίδιους πόρους την διανομή για το ακαδημαϊκό έτος και αυτό διότι «το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στον κλάδο. Από τη στιγμή που οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας "εξετάζουν” σήμερα (Οκτώβριος 2017) την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 (!!!), γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος».


Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η απόφαση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικού Βιβλίου (ΣΕΕΒΙ) «είναι η πιο δύσκολη και στενάχωρη απόφαση που πήρε ποτέ ο κλάδος. Και άλλες φορές στο παρελθόν υπήρχαν καθυστερήσεις, αλλά σε ανεκτά και επιτρεπτά όρια. Σήμερα, όμως, η καθυστέρηση πληρωμών υπερβαίνει κάθε όριο αντοχής και κυρίως λογικής και αυτό σε συνάρτηση με τις περικοπές κατά 55% που έχουμε υποστεί, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας».

Τέλος, ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, «καλεί τον υπουργό Παιδείας και Καθηγητή κ. Γαβρόγλου να βρει άμεσα λύση, ώστε ακόμα και την ύστατη ώρα να καταφέρει ο κλάδος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους».

Για να μείνετε ενημερωμένοι για το παρόν θέμα πατήστε εδώ.

Η Εγκύκλιος για τις Μετεγγραφές 2017-2018

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2017-2018: Δικαιούχοι, Προϋποθέσεις, Διαδικασία & Δικαιολογητικά

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr