Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πότε θα δοθεί το Φοιτητικό Κουπόνι Ιnternet

Πότε θα δοθεί το Φοιτητικό Κουπόνι Ιnternet

Εργα Τεχνολογίας και Πληροφορικής ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ αναμένεται να ξεμπλοκάρουν το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού ύστερα από ενέργειες του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής υπό τον υπουργό, Νίκο Παππά, ήρθη η αιρεσιμότητα που είχε «παγώσει» τις επενδύσεις στον κλάδο.

Από τον επόμενο μήνα θα δοθούν ευρυζωνικές συνδέσεις σε πρωτοετείς φοιτητές αλλά και κατοίκους απομακρυσμένων νησιών της χώρας, ενώ προχωρεί η υλοποίηση του «αγροτικού Ιντερνετ», το οποίο αναμένεται να επεκταθεί και σε περιοχές που θα παραμείνουν εκτός της δράσης και εξετάζεται η ενεργοποίηση του Σύζευξις ΙΙ για τη διασύνδεση των υπηρεσιών του Δημοσίου. Επίσης, όπως σημειώνει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ποσό ύψους 425 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθεί στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς (NGN). Στα έργα αυτά εντάσσεται και η επέκταση των δικτύων πρόσβασης οπτικών ινών, τουλάχιστον μέχρι το επίπεδο του κτιρίου.


Φοιτητικό Επίδομα Ιnternet

Από τον επόμενο μήνα 50.000 φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, που εγράφησαν για πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, θα λάβουν επιχορήγηση (Φοιτητικό Επίδομα Ιντερνετ) για την απόκτηση ή διατήρηση σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο, η οποία είναι στο όνομα του δικαιούχου φοιτητή.

Το Φοιτητικό Επίδομα Ιnternet θα καλύπτει μέχρι το 60% του μηνιαίου παγίου με ανώτατο χρηματικό όριο τα 3 ευρώ τον μήνα και θα χορηγείται στους φοιτητές και στις φοιτήτριες για 12 μήνες. Αν θέλετε να ενημερωθείτε πρώτοι για το πως θα λάβετε το φοιτητικό κουπόνι Ιnternet πατήστε εδώ.

Όλα τα Φοιτητικά Επιδόματα που δικαιούνται οι Φοιτητές μπορείτε να τα δείτε μαζεμένα εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr