Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Οι φοιτητές υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση; (Τι ισχύει)

Οι φοιτητές υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση; (Τι ισχύει)

Με βάση τις ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων που νομοθετήθηκαν τον Μάιο του 2016, τα εκκαθαριστικά σημειώματα που θα αποστείλει η Εφορία για τα περσινά εισοδήματα με τις φορολογικές δηλώσεις 2017 θα είναι τριών ταχυτήτων, καθώς θα προβλέπουν επιβαρύνσεις, ελαφρύνσεις αλλά και αμετάβλητο φόρο ανάλογα με το ύψος και την πηγή εισοδήματος των φορολογουμένων.

Τι ισχύει όμως φέτος για 18άρηδες, φοιτητές, ανέργους και ανείσπρακτα ενοίκια;

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Υποβολή μέχρι τις 15 Ιουλίου 2017, εξόφληση σε 3 διμηνιαίες δόσεις.

Η προθεσμία για την υποβολή των φετινών δηλώσεων λήγει στις 15 Ιουλίου, οπότε οι φορολογούμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριο περίπου 3 μηνών για να υποβάλουν τη δήλωση ενώ ο φόρος θα εξοφληθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Και φέτος στα ηλεκτρονικά έντυπα Ε1, που θα αναρτηθούν στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα ΤΑΧISnet, θα είναι προσυμπληρωμένοι όλοι οι κωδικοί που αφορούν στους μισθούς, στις συντάξεις, στους παρακρατούμενους και αναλογούντες φόρους, στις κατοικίες, στα αυτοκίνητα, στους τόκους των καταθέσεων και τα ποσά που κατέβαλαν το 2016 για την εξυπηρέτηση των δανείων τους (τοκοχρεολυτικές δόσεις).

1. Φορολογούμενοι 18 ετών και άνω: Οποιος έχει συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας του υποχρεούται να υποβάλει ηλεκτρονική δήλωση φορολογίας εισοδήματος, στην οποία οφείλει να αναγράψει όλα τα εισοδήματά του, πραγματικά ή τεκμαρτά, τα φορολογούμενα με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλιμακίων ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενα.

Εξαιρετικά, δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους εφόσον δεν αποκτούν καθόλου πραγματικό ή δεν βαρύνονται με τεκμαρτό εισόδημα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν δήλωση όσοι δεν έχουν καθόλου εισοδήματα ούτε περιουσιακά στοιχεία που να αποτελούν τεκμήρια (κατοικία, αυτοκίνητο κ.λπ.), εφόσον φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών ή φίλων.

2. Εναρξη επιτηδεύματος: Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.

3. Φοιτητές: Δεν εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης τα ενήλικα τέκνα (π.χ. φοιτητές κ.λπ.), ακόμα κι εάν αυτά αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου, εφόσον έχουν αποκτήσει εισόδημα ή βαρύνονται με τεκμήρια για σπίτια, Ι.Χ. κ.λπ.

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας φοιτητική ενημέρωση!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών