Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Χάνουν και το εαρινό εξάμηνο 250 μετεγγραφόμενοι φοιτητές στο ΤΕΙ Αθήνας

Χάνουν και το εαρινό εξάμηνο 250 φοιτητές στο ΤΕΙ Αθήνας - Τα τμήματα επιμένουν να μην δέχονται τις μετεγγραφές λόγω οικονομικής αδυναμίας

«Όμηροι» της ανένδοτης ηγεσίας τεσσάρων τμημάτων στο ΤΕΙ Αθηνας είναι 250 φοιτητές, σε συνέχεια του ζητήματος που προέκυψε με τις μετεγγραφές πέραν του ορίου του 15% επί του συνόλου των εισακτέων για φέτος. 

Η διαδικασία ενστάσεων επί των αρχικὡν μετεγραφών έδωσε φέτος τη δυνατότητα σε πάνω από τον μισό φοιτητικό πληθυσμό να μετακινηθεί στις μεγαλες πόλεις. Ως αποτέλεσμα, τα μεγαλα πανεπιστημιακό ιδρύματα και ΤΕΙ σημερα «ασφυκτιούν». Ανάλογες ενστάσεις με τα τμηματα του ΤΕΙ Αθηνας είχαν διατυπώσει και τμηματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της θεσσαλονίκης (δείτε εδώ), ωστόσο ύστερα από έκκληση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου (δείτε εδώ) και σε συνεννόηση με το υπουργείο για τον οικονομική στήριξη τους, αποφάσισαν να εγγράψουν τους μετεγγραφόμενους φοιτητές.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Ανήμπορα τα τμήματα

Στο ΤΕΙ Αθήνας μόνο το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων εκανε πίσω. Άλλα τέσσερα πάντως, παρά τη συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Παιδείας, προσέφυγαν στο ΣτΕ. Τον Απρίλιο, κατα τις πληροφορίες της εφ. Αυγής, αναμένονται ασφαλιστικά μέτρα και ώς τότε αρνούνται να γράψουν τους φοιτητές, που θα χάσουν έτσι όλο το πρώτος έτος φοίτησής τους. Ο Κ. Γαβρόγλου με εγκύκλιο (δείτε εδώ) τους υποχρεώνει να δεχτούν τους φοιτητές, ακόμη κι αν αποφασίσουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Οι πρόεδροι όμως των τμημάτων αψηφούν την εγκύκλιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δηλώνοντας πλήρή αδυναμία λειτουργίας με το πρόσθετο βαρος των μετεγγραφών. Από πλευράς υπουργείου έχουν προαναγγελθεί διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου (δείτε εδώ) για τις περιπτώσεις αυτες. Σημειωτέον, ήδη έχουν γίνει 5.000 μετεγγραφές φοιτητών έχουν εγκριθεί 2.000 ενστάσεις και αναμένονται και οι κατ' εξαίρεση μετεγγραφές. 

Μετεγγραφόμενοι Φοιτητές: Μας αναγκάζουν να κινηθούμε νομικά ενάντια στο ΤΕΙ Αθηνών

Όλα τα φοιτητικά νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές Φοιτητών στην κατηγορία Μετεγγραφές του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών