Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

Μεταπτυχιακοί, φοιτητές, αλλάξουν, Πειραιά Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλάξουν τον Πειραιά!

Μεταπτυχιακοί φοιτητές αλλάξουν τον Πειραιά!

Το κέντρο του Πειραιά αποτελεί το αντικείμενο της μελέτης 18 μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα μαθήματα των οποίων θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης.

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διέθεσε χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης για να πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια και τα σεμινάρια του τμήματος, από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο.


Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τον τίτλο «Instead_Παραποιήσεις» επικεντρώνεται σε εργασίες γύρω από συγκεκριμένες αστικές περιοχές και προτείνει λύσεις ειδικά για αυτές. Τα αποτελέσματα της έρευνας των φοιτητών θα διαμορφωθούν σε προτάσεις που σκοπό έχουν, με μικρές, καίριες αλλαγές να βελτιώσουν το ύφος του κέντρου του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων στη Δημοτική Πινακοθήκη, δήλωσε:

 

«Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά για αυτή τη χρονιά, το μεταπτυχιακό τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για μια εξαιρετική σύμπραξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου μας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς το αντικείμενο της μελέτης των μεταπτυχιακών φοιτητών είναι το κέντρο του Πειραιά και δεν υπάρχει ωραιότερος και καταλληλότερος χώρος για να κάνουν τα μαθήματά τους, από αυτό το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των εργασιών τους και με μεγάλο ενδιαφέρον θα ακούσουμε τις προτάσεις τους για την πόλη μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες μας κάνουν όλους πιο αισιόδοξους για το μέλλον, για τη νέα γενιά, για τους νέους επιστήμονες».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr