Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Νέα κατάληψη αντιεξουσιαστών σε κτίριο του ΑΠΘ

Νέα κατάληψη αντιεξουσιαστών σε κτίριο του ΑΠΘ

Tο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, επί της Eγνατίας οδού κατέλαβαν αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη έπειτα από την πορεία που έκαναν στους δρόμους της συμπρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές, αφού κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης περνώντας και από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, κατέληξαν στο Τμήμα Θεάτρου το οποίο και κατέλαβαν σπάζωντας τις κλειδαριές στον εξωτερικό χώρο.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Παράλληλα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι ο χώρος αυτός θα μετατραπεί σε κέντρο αγώνα για τις επόμενες κινήσεις τους.

Η ανακοίνωσή τους:

Εντωμεταξύ, αντιεξουσιαστές, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ως αντανακλαστική κίνηση στην εκκένωση των τριών καταλήψεων, προχώρησαν  στην κατάληψη  της παλιάς εγκαταλελειμμένης  ταβέρνας ΛΑΔΑ στις 40 εκκλησιές της Θεσσαλονίκης,στην πάροδο Σκουφά δίπλα στο θέατρο της Γής.

«Αντιπροτείνοντας με αυτό τον τρόπο ένα κάλεσμα για πραγματοποίηση καταλήψεων σε όλη τη πόλη με σκοπό να αντιληφθούν  όλοι πώς με την εκκένωση μιάς κατάληψης δεν παραμένουμε αδρανείς,ούτε φοβόμαστε  Αντίθετα απαντάμε με καινούριες και περισσότερες καταλήψεις,Πρέπει να αντιληφθούν πώς οι καταλήψεις είναι  το μόνο μέσο του αγώνα μας και όχι αυτοσκοπός.Από εγκαταλελειμμένους τοίχους γεννιούνται πολιτικές καταλήψεις.Οσο ακόμα είμαστε ελέυθεροι λοιπόν θα δημιουργούμε καινούριες όσο εξαφανίζουν/γκρεμίζουν τις παλιές.

Καλούμε όλους τους συντρόφους να έρθουν  και να προσφέρουν εργασία στη ΛΑΔΑ γιατί θεωρούμε ότι είναι μέρος με προοπτικές,αλλά και να δημιουργηθούν νέες καταλήψεις προσφύγων ώστε να προκληθεί αναταραχή στους καταστολές αλλά και να αποδείξουμε  πώς θα απαντάμε πάντα έμπρακτα στις επιθέσεις στα σπίτια της αναρχίας.

Εμείς κάναμε μόνο την αρχή 10άδες,100άδες,1000άδες καταλήψεις

Η Θεσσαλονίκη απαντά δεν θυματοποιείται» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών