Η Υπουργός Παιδείας για τα περί ακύρωσης των Πανελληνίων 2020

Η Υπουργός Παιδείας για τα περί ακύρωσης των Πανελληνίων 2020

Πανελλαδικές 2020: Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο OPEN απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν καθόλου οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020.

Η Υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι η επιδίωξη του Υπουργείου είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις να διεξαχθούν όσο το δυνατό πιο κοντά στην καθιερωμένη τους περίοδο (Ιούνιο ή Ιούλιο).


Ακόμη και αν παραταθεί η περίοδος αναστολής λειτουργίας των σχολείων για ακόμη μερικές εβδομάδες μπορούμε σε κάθε περίπτωση να κάνουμε πανελλαδικές, τόνισε η Υπουργός Παιδείας.

Ξεκαθάρισε ότι το ενδεχόμενο να μην γίνουν καθόλου οι εξετάσεις και οι υποψήφιοι να κριθούν από τους βαθμούς που έχουν στο σχολείο, δεν εξετάζεται.

Ως προς το σενάριο για Πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο η Υπουργός δήλωσε: Τον Σεπτέμβριο δεν τον θέλουμε με τίποτα, θα δημιουργήσει μεγαλύτερη αναστάτωση, δημιουργεί πολλά θέματα για την επόμενη σχολική χρονιά. Είναι «απευκταίο» σενάριο, ο μόνος λόγος για να οδηγηθούμε σε Πανελλήνιες τον μήνα Σεπτέμβριο θα ήταν εάν ο κ. Τσιόδρας μας έλεγε ότι δεν πρέπει να υπάρχει συγχρωτισμός μαθητών-υποψηφίων στην ίδια αίθουσα, είπε η Υπουργός Παιδείας.

Σχετικά με την μείωση της εξεταστέας ύλης, η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη και πως το επιτελείο του Υπουργείου Παιδείας κάνει ότι μπορεί προκειμένου να την ανακοινώσει το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, επισήμανε ότι «θα ανακοινώσουμε την ύλη μόλις έχουμε πληρέστερα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία».

Καταλήγοντας, σχετικά με την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων, η Υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στην αναστολή της λειτουργίας τους και παράτασης του σχολικού έτους, αλλά ανέφερε πως «τα δεδομένα που μας δίνει ο κύριος Τσιόδρας, δεν μας δείχνουν ότι δεν θα ξανανοίξουν φέτος, απλά περιμένουμε το πράσινο φως».

Οι σχετικές δηλώσεις της Υπουργού:

Για ότι νεότερο για τις Πανελλαδικές 2020, μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της ροής ειδήσεων της κατηγορίας "Πανελλήνιες" του «Φοιτητικά Νέα», μείνετε συντονισμένοι!

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr