Δυνατότητα ένταξης Φοιτητών ΑΕΙ στους Νέους Αγρότες

Δυνατότητα ένταξης Φοιτητών ΑΕΙ στους Νέους Αγρότες

Με μία αίτηση αναβολής σπουδών μπορούν τελικά να υποβάλλουν φάκελο υποψηφιότητας για την ένταξη στους Νέους Αγρότες οι φοιτητές ακόμα και αν δεν έχουν τελειώσει την υποχρεωτική τους φοίτηση σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σύμφωνα με τις διαχειριστικές αρχές.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με απαντήσεις που έδωσαν οι διαχειριστικές σε διάφορα ερωτήματα ενδιαφερομένων και καθώς η διορία για τις αιτήσεις να λήγει στις 23 Δεκεμβρίου 2016, ο υποψήφιος μπορεί να αναστείλει τις σπουδές του για όσο διαρκεί το επιχειρηματικό του σχέδιο, κάνοντας μία σχετική αίτηση στη σχολή του. Ακόμα και αν δεν έχει εκδοθεί η απόφαση διακοπής σπουδών, μπορεί να συμπεριλάβει απλά την αίτηση που έκανε στον φάκελο στήριξης.


Αναλυτικά η απάντηση των διαχειριστικών αρχών όπως γράφει το agronews έχει ως εξής:

Ο υποψήφιος για να είναι επιλέξιμος για το πρόγραμμα νέων γεωργών θα πρέπει να διακόψει την φοίτησή του ή να την αναστείλει. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος επιθυμεί να αναστείλει τις σπουδές του, θα πρέπει:

α) να συμπεριλάβει στην αίτηση στήριξης-φάκελος υποψηφιότητας ως δικαιολογητικό την αίτηση προς την σχολή του σχετικά με την αναστολή σπουδών του διάρκειας έως την ορθή ολοκλήρωση του επιχειρηματικού του σχεδίου,

β) να αναφέρει στο ελεύθερο κείμενο του βιογραφικού του την πρόθεση αναστολής των σπουδών του και

γ) να προσκομίσει το συντομότερο δυνατό και εντός της διάρκειας της α' αξιολόγησης της αίτησής του, σχετικό έγγραφο αναστολής σπουδών.

Επισημαίνεται ότι θα διενεργούνται διασταυρωτικοί έλεγχοι με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι η περίοδος υποβολής των αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» παρατείνεται έως 23-12-2016.

Οι υποψήφιοι, αφού υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) τις αιτήσεις στήριξης-φακέλους υποψηφιότητας, οφείλουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα εργασίμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο ΠΣΚΕ, δηλαδή έως και τις 9-1-2017, να υποβάλλουν εγγράφως και εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr