Φοιτητικά hacks, διαβάζεις, λιγότερο κόπο, εξεταστική Φοιτητικά hacks για να διαβάζεις πιο έξυπνα και με λιγότερο κόπο

Φοιτητικά hacks για να διαβάζεις πιο έξυπνα και με λιγότερο κόπο

Φοιτητή τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να διαβάσεις πιο έξυπνα και αποτελεσματικά αλλά και θα σε κάνουν να αποδεχτείς το γεγονός ότι είναι κάτι που θα πρέπει να το κάνεις.

  • Διαβάστε όλα τα άρθρα για την εξεταστική ΕΔΩ

1. Το να αναγκάζεις τον εαυτό σου να διαβάσει δε θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα. 


Αν κάτσεις πάνω από το βιβλίο και λες συνέχεια από μέσα σου: "Πρέπει να διαβάσω, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ" χωρίς όμως να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, δεν θα σε βοηθήσει και πολύ. Πώς θα προετοιμάσεις το μυαλό σου; 

Tι να κάνεις: Ηρέμησε και γράψε σε τι βαθμό περίπου στοχεύεις στο κάθε μάθημα, ακόμα κι αν δεν είναι καμιά τραγική διαφορά. 

Σκέψου θετικά και όχι ότι θα τα πας χάλια. Σίγουρα δεν θα τα πας τόσο χάλια αν διαβάσεις σωστά και συγκεντρωθείς. 

Τι να μην κάνεις: Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους (κι ας το κάνει συνέχεια η μαμά σου). Ο καθένας έχει και τα δικά του ταλέντα. 

2. Διάλεξε το μέρος που θα διαβάσεις με προσοχή. 

Χρειάζεσαι ένα χώρο ο οποίος θα είναι φωτεινός και θα ανανεώνεται ο αέρας του συχνά. Η καλύτερη επιλογή είναι το δωμάτιό σου και με κλειστή την πόρτα. Και προφανώς κλειστή τηλεόραση και οτιδήποτε μπορεί να χαλάσει τη συγκέντρωσή σου. Δοκίμασε επίσης μήπως σε βοηθά το να διαβάζεις με μουσική. Δεν είναι λίγοι αυτοί που συγκεντρώνονται ευκολότερα υπό μουσική υπόκρουση. 

3. Φτιάξε σημειώσεις και υπογράμμισε! 

Σε μαθήματα που πρέπει να θυμάσαι συγκεκριμένες φράσεις ή ονόματα, αυτή η διαδικασία θα σε βοηθήσει πολύ. Εμένα με είχε βοηθήσει να γράφω τα πιο σημαντικά σε διαγράμματα με βελάκια ή να γράφω σημειώσεις στο πλάι της κάθε παραγράφου, ενώ στην παράγραφό είχα υπογραμμίσει τα πιο σημαντικά. Μην το παρακάνεις όμως με την υπογράμμιση γιατί μετά το βιβλίο σου θα δείχνει κάπως έτσι και δεν θα σε βοηθήσει. 

4. Κάνε πολλά και μικρά διαλείμματα 

Όταν νιώσεις ότι κουράζεσαι, κάνε μια βόλτα μέσα στο σπίτι ή πες μια κουβέντα με τη μαμά σου. Ή μπορείς να φας λίγη σοκολάτα που θα σου δώσει ενέργεια. Το ιδανικό είναι για κάθε ώρα που διαβάζεις να παίρνεις και 5-10 λεπτά διάλειμμα. 

5. Η επανάληψη είναι το παν 

Αφού επιστρέψεις από το διάλειμμα σου, κάνε μια γρήγορη επανάληψη στις σημειώσεις που κράτησες πριν από μια ώρα. Επανάλαβε αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που θα πας να μάθεις κάτι καινούριο. Αν κάνεις συχνές επαναλήψεις, θα διαπιστώσεις πόσο πιο εύκολα θα σου μένουν όσα διαβάζεις. 

Καλό διάβασμα!

Διαβάστε ακόμη: 17 έξυπνες συμβουλές για να βελτιώσεις τον τρόπο μελέτης ενόψει εξεταστικής

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr