Φοιτητές, αναπληρώτρια υπουργό, Εργασίας Φοιτητές έτρεψαν σε φυγή την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Φοιτητές έτρεψαν σε φυγή την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας είχε προγραμματισμένη ομιλία στο Επιμελητήριο της πόλης - Φυγαδεύτηκε όταν εισεβαλαν στην αίθουσα οι καταληψίες και βρίσκεται αποκλεισμένη στο γραφείο της διοικούσας.

Κατάληψη από πολλούς φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου είναι σε εξέλιξη  στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, όπου προγραμματιζόταν να λάβει χώρα η εκδήλωση με ομιλήτρια την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ράνια Αντωνοπούλου.


Όπως μεταδίδει το agrinionews, φοιτητές εμπόδισαν και ακύρωσαν την εκδήλωση με θέμα «Κοινωνική οικονομία και πολιτικές αντιμετώπισης της λιτότητας και της ανεργίας», την οποία οργάνωνε η δημοτική παράταξη «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα», η οποία είχε προσκαλέσει την υπουργό στην πόλη.

Οι φοιτητές, αιφνιδιάζοντας ακόμη και την Αστυνομία, εισέβαλαν στο χώρο του Επιμελητηρίου και κατέλαβαν την αίθουσα, ενώ η υπουργός φυγαδεύτηκε και παραμένει αποκλεισμένη στο γραφείο της διοικούσας του Επιμελητηρίου, στον ίδιο όροφο.

Με την κινητοποίηση αυτή οι φοιτητές συνέχισαν της πράξεις διαμαρτυρίας, ζητώντας να σταματήσει η υποβάθμιση των τριών τμημάτων του Αγρινίου σε ακαδημαϊκό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο φοιτητικής μέριμνας (στέγαση-σίτιση)

Από το σκηνικό δεν έλειψαν οι φραστικές αντεγκλήσεις μεταξύ των φοιτητών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τους αποδοκίμασαν.

Παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριανταφύλλου και Γ. Βαρεμένος.

Οι φωτογραφίες είναι από το agrinionews

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr