Ελλάδα, παγκόσμιο, φοιτητικό, πρωτάθλημα, Debate

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί φέτος το παγκόσμιο φοιτητικό πρωτάθλημα Debate

Το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate, η μεγαλύτερη διοργάνωση debate σε όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το διάστημα από 27/12/2015 έως 04/01/2016, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας - Θράκης) και του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Τη διοργάνωση του πρωταθλήματος έχει αναλάβει η Ρητορική Εταιρεία Ελλάδος, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την προώθηση του debate στην εκπαίδευση.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 1300 φοιτητές από περισσότερα από 350 Πανεπιστημιακά ιδρύματα από 70 χώρες, με στόχο την ανάδειξη του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλητή Debate αλλά και τη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων, μέσω της ανταλλαγής απόψεων, την περαιτέρω ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, του δομημένου λόγου και της επιχειρηματολογίας μεταξύ νέων. Παράλληλα, η εκδήλωση αποσκοπεί στη διάδοση της ρητορικής στην ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση.

Η εκδήλωση αυτή θα φέρει στη Θεσσαλονίκη νέους από όλο τον κόσμο, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να προβληθεί παγκοσμίως η πόλη, αλλά και η Ελλάδα στο σύνολό της.  Κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 1000 debate, για σημαντικά θέματα της παγκόσμιας, αλλά και ελληνικής επικαιρότητας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα πρωτάθλημα υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης και να απολαύσουν στοιχεία της ελληνικής φιλοξενίας. Η εκδήλωση,  πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι, θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια από τους καλύτερους νέους ομιλητές παγκοσμίως, σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και βραδιά γυναικών με στόχο την ενθάρρυνση της ίσης συμμετοχής τους στο χώρο του debate και τον προβληματισμό σε θέματα σχετικά με την παρουσία και την ισότητα των γυναικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τον εργασιακό χώρο και την κοινωνία γενικότερα, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο μεγάλος τελικός του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 και είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Debate της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει από το καθαρά διαγωνιστικό τμήμα, μέχρι ξεναγήσεις στην πόλη και ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις για τον ελεύθερο χρόνο των συμμετεχόντων. Οι χώροι που φιλοξενούν όλες τις δράσεις του τουρνουά περιλαμβάνουν το ξενοδοχείο Capsis, τη Δ.Ε.Θ., την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr