διπλή, πτυχιακή εξεταστική, 2016, 2015, Φεβρουαρίου, υπουργείο Παιδείας, Ιουνίου, exetastikh Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας για την διπλή εξεταστική σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Πτυχιακή εξεταστική 2016: Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας για την διπλή εξεταστική!

Δεν έχουμε κάνει καμία αλλαγή σε αυτό το θέμα, ούτε υπάρχει στις προθέσεις μας. Οπότε αυτά όλα για τις εξεταστικές κι όλα αυτά είναι θέματα εθνικού διαλόγου, όπου ελπίζουμε να συμμετέχουν και οι φοιτητές και ο φοιτητικός κόσμος για να εκθέσει τα προβλήματά του.

Την παραπάνω δήλωση έκανε η Αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, ύστερα από ερώτηση εάν προτίθεται το υπουργείο να αλλάξει την ισχύουσα ρύθμιση για τις εξεταστικές των φοιτητών.


Σε  άλλη ερώτηση σχετικά με το εάν ετοιμάζεται ρύθμιση για την καθολική συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές για την ανάδειξη των ργάνων διοίκησης στα ΑΕΙ η κ. Αναγνωστοπούλου, απάντησε ως εξής:

Αν θες να ενημερώνεσαι για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις εξεταστικές περιόδους στα Πανεπισήμια και τα ΤΕΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

“Το πρόβλημα για την εκπαίδευση και για τον εθνικό διάλογο θα επικεντρωθεί στο εάν θα συμμετέχουν ή όχι οι φοιτητές; Από εκεί εξαρτάται η επιβίωση της δημόσιας εκπαίδευσης σε ένα περιβάλλον ασφυκτικό; Δηλαδή εάν θέλουμε να κάνουμε πραγματικά μια συζήτηση γόνιμη και πολιτική και με αντεγκλήσεις σε ένα διάλογο, είναι ότι βάζουμε επί τάπητος τι είναι αυτά που σε αυτή τη νέα εποχή με την οικονομική κρίση, αλλά όχι μόνο αυτό, της υπονόμευσης της δημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη από αυτά που βλέπουμε, είναι το θέμα πώς μπορεί να σταθεί η δημόσια εκπαίδευση. Εκεί είναι η μεγάλη συζήτηση”.

Για να μείνεις ενημερωμένος για την Πτυχιακή Εξεταστική ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr