6 λόγοι για να μάθετε τη γλώσσα προγραμματισμού Java

6 λόγοι για να μάθετε τη γλώσσα προγραμματισμού Java

Αν θέλετε να γίνετε προγραμματιστής, να δημιουργείτε εφαρμογές ή να μάθετε να γράφετε κώδικα, τότε το Java αποτελεί μία πολύ καλή γλώσσα προγραμματισμού για να ξεκινήσετε. 

Οι προγραμματιστές λογισμικού σήμερα χρησιμοποιούν εκατοντάδες γλώσσες προγραμματισμού και έτσι, ίσως να αναρωτιέστε γιατί να ξεκινήσετε με Java. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι προγραμματιστές Java είναι από τους πιο περιζήτητους επαγγελματίες στον κλάδο της τεχνολογίας χάρη στα πολλά πλεονεκτήματα και δυνατότητες που δίνει αυτή η γλώσσα προγραμματισμού, όπως ότι παραμείνει σε υψηλή ζήτηση σε όλους τους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των μικρών επιχειρήσεων για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα. Δείτε γιατί η Java είναι θεμελιώδης για τους προγραμματιστές backend και πώς μπορεί να προωθήσει την καριέρα σας στην τεχνολογία αλλά και πως θα σας οφελήσουν τα ιδιαίτερα μαθήματα Java. 


Είτε το Java αποτελεί χόμπι, πάθος ή εργαλείο για την καριέρα σας, δείτε τους 6 κορυφαίους λόγους για να μάθετε αυτήν την ενδιαφέρουσα γλώσσα προγραμματισμού.   

1. Είναι πολύ δημοφιλής

Η Java χρησιμοποιείται ευρέως στην τεχνολογία: Από τον παγκόσμιο ιστό, μέχρι τα κινητά και τους υπολογιστές, αυτή η γλώσσα προγραμματισμού βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα λειτουργικά συστήματα και ενημερώνεται διαρκώς για να συμβαδίζει με τις τάσεις της βιομηχανίας. 

Παρόλο που γλώσσες όπως οι Python, HTML/CSS και SQL έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, η Java χρησιμοποιείται ευρέως από μεγάλες εταιρείες πληροφορικής όπως οι Google, Amazon, LinkedIn, Netflix, Facebook και Twitter για δεκαετίες χάρη στη χρηστικότητα και την ευελιξία της. Ωστόσο και οι μικρές επιχειρήσεις βασίζονται στην απλότητα αυτής της βασικής γλώσσας προγραμματισμού και την προτιμούν. 

2. Είναι εύκολη στην εκμάθηση

Η Java σχεδιάστηκε για να είναι φιλική προς τους αρχάριους, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για τους νέους προγραμματιστές ώστε να πειραματιστούν και να κάνουν λάθη. Αν και είναι απλή στη χρήση η γλώσσα Java είναι ποικιλόμορφη και υψηλού επιπέδου και επιτρέπει στους χρήστες της να εστιάσουν στον προγραμματισμό και όχι σε πιο σύνθετες λεπτομέρειες.

3. Αποτελεί τη βάση για άλλες γλώσσες προγραμματισμού

Για κάθε επίδοξο προγραμματιστή, το να γνωρίζει Java είναι αρκετά σημαντικό και βοηθητικό ως προς το να μάθει άλλες γλώσσες προγραμματισμού όπως C, C#, C++, Python κ.α. Αυτό γιατί η Java διδάσκει στους μαθητές πώς να σκέφτονται σαν προγραμματιστές και να δουλεύουν με λογική. 

4. Είναι ευέλικτη

Η γλώσσα προγραμματισμού Java, εκτός ότι χρησιμοποιείται παντού στην τεχνολογία, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε cross-platform. Είναι δηλαδή εξίσου εύκολο να χρησιμοποιηθεί τόσο στις εφαρμογές των smartphone όσο και στις εφαρμογές desktop. Ακόμη, όταν ένας προγραμματιστής γράψει έναν κώδικα μία φορά, μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε ένα άλλο σύστημα και σχεδόν σε κάθε συσκευή. Δεν είναι τυχαίο που το σλόγκαν της Java είναι “write once, run anywhere” (το γράφεις μια φορά, τρέχει παντού). 

5. Υπάρχει τεχνική υποστήριξη 

Χρειάζεστε βοήθεια; Η κοινότητα της Java διαθέτει ενεργά φόρουμ και ομάδες χρηστών για κάθε επίπεδο ή δεξιότητες. Έτσι αρκετά προβλήματα Java λύνονται με μία ερώτηση στο διαδίκτυο, για την οποία η απάντηση αναρτάται ώστε να τη βρουν και οι επόμενοι.  

6. Είναι διαχρονική

Το τεχνολογικό τοπίο αλλάζει συνεχώς, με τους προγραμματιστές να προσπαθούν να μάθουν τις πιο δημοφιλείς νέες γλώσσες για να έχουν πλεονέκτημα. Φυσικά το να είσαι επίκαιρος είναι πολύ σημαντικό αλλά μπορεί να φανεί και ιδιαίτερα δαπανηρό. Η Java αποτελεί μία πολύ καλή επένδυση για τους προγραμματιστές αφού είναι ακόμα και σήμερα η πιο δημοφιλής και ευρέως χρησιμοποιούμενη γλώσσα προγραμματισμού τόσο για τις ιστοσελίδες όσο και για συσκευές Android και web εφαρμογές.

Μάθετε τη γλώσσα προγραμματισμού Java και γίνετε κορυφαίος developer βρίσκοντας έναν δάσκαλο για ιδιαίτερα μαθήματα μέσα από το instateacher.gr.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr