Η λίστα με τις σχολές που τελούν υπό κατάληψη στα Πανεπιστήμια - Συνεχής Ενημέρωση!

Με καταλήψεις προειδοποιούν οι φοιτητές στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Επικράτειας, με αφορμή την εισήγηση του πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φορτσάκη για ηλεκτρονικού τύπου δημοψήφισμα από τους σπουδαστές για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν σε αποχές από τα μαθήματα και άλλα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τη φοιτητική κοινότητα.

Σε ανακοίνωση σημειώνεται ότι «Η πρόταση για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες των φοιτητών δεν αμφισβητεί σε καμία περίπτωση τη νομιμότητα και τη χρησιμότητα των φοιτητικών συλλόγων».

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


Σε κατάληψη της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, [19/11] οι φοιτητές αντιδρώντας στην άρνηση του πρύτανη, Ιωάννη Γκόλια να ικανοποιήσει αίτημά τους, να αποσύρει παλιότερη απόφασή του και να βγάλει νέα με την οποία θα καταδικάζει τις ενέργειες του πρύτανη του Καποδιστριακού, Θεόδωρου Φορτσάκη, τις επιθέσεις των ΜΑΤ, αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας.

Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Σε κατάληψη της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ αποφάσισαν να προχωρήσουν οι φοιτητές από την Πέμπτη, [20/11], έως και τη Δευτέρα [24/11], αλλά και της πρυτανείας του ΕΜΠ από σήμερα Παρασκευή [21/11], μέχρι να οριστεί νέα σύγκλητος.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Νομική Σχολή 

Κατάληψη αποφάσισε η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με απόφαση του συλλόγου των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη το διάστημα, Τετάρτη 19/11 έως Παρασκευή 21/11 (Η απόφαση από της Γενικής Συνέλευσης)

Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΟΠΕ)

Σε κατάληψη μέχρι και το Σάββατο βρίσκεται το Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΟΠΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχολή Επιστημών Υγείας

Υπό κατάληψη τελεί η Σχολή Επιστημών Υγείας από φοιτητές που αντιδρούν στην πρόταση του πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκη για κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων και τη λήψη των όποιων αποφάσεων μέσω ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος.

Μαθηματικό Αθήνας

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του συλλόγου των φοιτητών του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα θα τελεί υπό κατάληψη το διάστημα, Πέμπτη 20/11 έως Πέμπτη 27/11/2014, όπου και θα πραγματοποιηθει η νέα γενική συνέλευση.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του συλλόγου των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το ίδρυμα θα τελεί υπό κατάληψη αύριο Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τ/Υ

Θα παραμείνει υπό κατάληψη για έκτη συνεχή εβδομάδα το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τ/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών σύμφωνα με την συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19/11/14.

Το Τμήμα θα τελεί υπό κατάληψη κατά το διάστημα 19-26/11/2014, όπου και θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση των φοιτητών στις 13:00.

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Κατάληψη από σήμερα, Παρασκευή, οργανώνεται και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σε συμβολική  κατάληψη προχώρησαν και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (Ρέθυμνο)

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης (σχολές Ρεθύμνου) τελεί υπό κατάληψη από Τετάρτη 12/11 μετά απο απόφαση της Γ.Σ. φοιτητών. Η επόμενη γενική συνέλευση θα γίνει 26/11.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr