ΤΩΡΑ: Χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης στην πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Νεότερη Ενημέρωση 20.15: Ένταση στην πορεία των φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αστυνομική επίθεση και τον τραυματισμό δύο συναδέλφων τους έξω από τη Νομική Σχολή το πρωί της Πέμπτης.

Πριν λίγο οι φοιτητές επιχείρησαν να μπουν στο ίδρυμα για να πραγματοποιήσουν συνέλευση των φοιτητικών συλλόγων. Τότε τα ΜΑΤ κινήθηκαν για να τους απωθήσουν χρησιμοποιώντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.


Ενημέρωση 18.30: Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι φοιτητές αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στη Νομική Σχολή. Κλειστή η οδός Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Σίνα. 

Να αναφερθεί πως το πρωί, δύο φοιτητές τραυματίστηκαν στο κεφάλι, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι φοιτητές έλαβαν απόφαση την Τετάρτη για κατάληψη της σχολής, αλλά, μετά από εντολή των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ, έξω από το κτίριο παρατάχθηκαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., που έκαναν χρήση χημικών και βίας για να μην επιτρέψουν στους φοιτητές να εισέλθουν στο κτίριο.

Διαβάστε Επίσης: Δύο φοιτητές τραυματίες από επίθεση ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. - Επεισόδια στο ΕΚΠΑ [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Φωτογραφίες από Δρομογράφο

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr