Φοιτητές ζητούν την άμεση εφαρμογή των εξ αποστάσεως διαλέξεων

Φοιτητές ζητούν την άμεση εφαρμογή των εξ αποστάσεως διαλέξεων

Λόγω της αιφνίδιας αλλά απολύτως δικαιολογημένης αναστολής της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για την ασφάλεια της φοιτητικής και γενικότερα της πανεπιστημιακής κοινότητας, φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ζητούν με επιστολές τους προς τους Πρυτάνεις των Ιδρυμάτων τους την άμεση εφαρμογή των εξ αποστάσεως διαλέξεων για τα μαθήματα θεωρίας.

Πιο αναλυτικά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής οι φοιτητές της "Ανεξάρτητης Φοιτητικής Πρωτοβουλίας" όπως περιγράφουν στην επιστολή που απέστειλαν προς τον Πρύτανη και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, πιστεύουν πως η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης (eclass, gunet) είναι μια πολύ απλή, από πλευράς εξοπλισμού, λύση η οποία θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των φοιτητών ενώ θα μπορούν να υποβάλλονται και ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της διάλεξη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όπως τονίζεται την καθημερινή επαφή των φοιτητών με το εκάστοτε μάθημα και την αποφυγή τυχόν παράτασης του εξαμήνου και κατά επέκταση, της εξεταστικής περιόδου. 


Παρόμοια επιστολή εστάλει και από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Αστέριο Εμ. Φίλη, προς την Πρύτανι του Ιδρύματος Καθηγήτρια Μαρία Νικολαΐδη. Οι φοιτητές αιτούνται την αναπλήρωση και τη διδασκαλία των μαθημάτων όπου δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσω της τεχνολογίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης (eclass), σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η παράταση των μαθημάτων και της εξεταστικής περιόδου, κάτι που θα σήμαινε επιπλέον φόρτο εργασίας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους φοιτητές τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι φοιτητές και από τα δύο Πανεπιστημιακά Ιδρύματα εκτιμούν μέσω των επιστολών τους, πως το eclass μπορεί να καλύψει έστω τις βασικές ανάγκες που απαιτούνται για τις εξ αποστάσεως διαλέξεις.

Ολόκληρη η επιστολή της ΑΦΠ του ΠΑΔΑ αναφέρει:

«Λόγω της αιφνίδιας αναστολής λειτουργίας του ιδρύματος, αιτούμαστε την αναπλήρωση και τη διδασκαλία όλων των μαθημάτων μέσω των ασύγχρονων πλατφόρμων τηλεκπαίδευσης για τα μαθήματα θεωρίας (eclass, gunet), τα οποία βρισκονται ήδη στη διάθεση μας, με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως διάλεξης, όπως φαίνεται να έχει προταθεί από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Πιστεύουμε πως είναι μια πολύ απλή, από πλευράς εξοπλισμού, λύση η οποία θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των φοιτητών/τριών ενώ θα μπορούν να υποβάλλονται και ερωτήσεις  τη διάρκεια της διάλεξης.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καθημερινή επαφή των φοιτητών με το εκάστοτε μάθημα και την αποφυγή τυχόν παράτασης του εξαμήνου και κατά επέκταση, της εξεταστικής περιόδου.»

Αναλυτικά η επιστολή του Δ.Σ. του Φ.Σ. από το Χαροκόπειο αναφέρει:

«Η αιφνίδια αλλά απολύτως δικαιολογημένη αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για 14 ημέρες μας ώθησε, στο να ζητήσουμε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι θεωρητικές παραδόσεις μαθημάτων με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως διάλεξης.

Σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η παράταση των μαθημάτων και της εξεταστικής περιόδου, κάτι που θα σήμαινε επιπλέον φόρτο εργασίας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους φοιτητές τους καλοκαιρινούς μήνες, αιτούμαστε την αναπλήρωση και τη διδασκαλία των μαθημάτων όπου δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσω της ασύγχρονης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης (eclass). Εκτιμούμε, πως το eclass μπορεί να καλύψει έστω τις βασικές ανάγκες που απαιτούνται για τις εξ αποστάσεως διαλέξεις.

Με αυτόν τον τρόπο δε θα χαθεί η ροή των μαθημάτων και οι φοιτητές θα συνεχίσουν να έχουν επαφή με τα θεωρητικά μαθήματα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, την αποφυγή τυχόν παράτασης του εξαμήνου και κατ’ επέκταση της εξεταστικής περιόδου.

Όσον αφορά τα εργαστηριακά μαθήματα, κατανοούμε πως είναι αδύνατον να εκτελεστούν. Συνεπώς, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα καταθέσουμε αντίστοιχη πρόταση, η οποία θα προέρχεται από τους φοιτητές που θα έχουν το θέμα της αναπλήρωσης των εργαστηρίων.

Κατανοούμε πλήρως την κατάσταση και είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε όλοι, για να μην επιβαρυνθεί κανείς στο εξάμηνό του. Αναμένουμε στην απάντησή σας.

Φοιτητές του ΠΑΔΑ ζητούν αναπλήρωση και online διδασκαλία των μαθημάτων

Λόγω της αναστολής λειτουργίας του ιδρύματος, η Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με αίτημα της προς τον Πρύτανη και τη Σύγκλητο του ΠΑΔΑ αιτείται την αναπλήρωση και τη διδασκαλία όλων των μαθημάτων μέσω εξ 'αποστάσεως διαλέξεων για τα μαθήματα θεωρίας.

Οι φοιτητές όπως περιγράφουν στην επιστολή πιστεύουν πως είναι μια πολύ απλή, από πλευράς εξοπλισμού, λύση η οποία θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των φοιτητών ενώ θα μπορούν να υποβάλλονται και ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της διάλεξη και ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καθημερινή επαφή των φοιτητών με το εκάστοτε μάθημα και την αποφυγή τυχόν παράτασης του εξαμήνου και κατά επέκταση, της εξεταστικής περιόδου». 

Όπως αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» ο επικεφαλής της ΑΦΠ Βασίλης Αποστολόπουλος: «Οι παραπάνω προτάσεις προέκυψαν από κοινού από τις συνεργαζόμενες αυτές ανεξάρτητες παρατάξεις την "Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία" στο ΠΑΔΑ και την "Ανεξάρτητη Φοιτητική Οργάνωση" στο Χαροκόπειο, ενώ είναι αποτέλεσμα μιας πολύμηνης και στενής συνεργασίας τους, με γνώμονα μια ανεξάρτητη από κομματικούς δασμούς, ευρωπαϊκή προοπτική του ελληνικού πανεπιστημίου».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr