Έρχεται διά νόμου η ηλεκτρονική ψηφοφορία των φοιτητών στα Πανεπιστήμια!

Έρχεται διά νόμου η ηλεκτρονική ψηφοφορία των φοιτητών στα Πανεπιστήμια!

Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Την καθιέρωση, διά νόμου, ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των φοιτητικών οργάνων και στις συνελεύσεις των φοιτητών προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Οι σχετικές διατάξεις θα συμπεριληφθούν στον νέο νόμο-πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ενώ όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, η ρύθμιση παρουσιάστηκε σήμερα και στη Σύνοδο των Πρυτάνεων.


Πεποίθηση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι πρόκειται για ένα βήμα που έχει ήδη ωριμάσει και ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα καθώς ανάλογα αιτήματα έχουν τεθεί σε πρόσφατες συνελεύσεις φοιτητών τόσο στη Νομική Σχολή Αθηνών όσο και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Έντονη διαμαρτυρία υπάρχει από τους φοιτητές και για την περίπτωση εφαρμογής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις φοιτητικές εκλογές που διεξάγονται κάθε χρόνο στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως καθιέρωση ενός τέτοιου συστήματος θα συμβάλει στην αύξηση της συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες και θα θωρακίσει το αδιάβλητο των διαδικασιών, ενώ η νομοθέτησή του θα λύσει τα χέρια των ΑΕΙ για να το υιοθετήσουν.

Το σύνολο του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη Τρίτη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και αναμένεται να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος.

Τέλος, να αναφερθεί πως δεκάδες σχολές τελούν υπό κατάληψη μετά από γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήσαν αυτή την εβδομάδα, με αποφάσεις ενάντια στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στα ΑΕΙ, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με νές Γ.Σ. ανά τη χώρα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr