Ολοκληρώθηκε η πορεία των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας - ΦΩΤΟ

Ενημέρωση (20:36): Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και το κλείσιμο της σχολής, ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου, αλλά και τις αποφάσεις για το άσυλο.

Ενημέρωση (19:07): Πορεία διαμαρτυρίας για την κατάργηση του ασύλου και όσα συνέβησαν σήμερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Πρώτη Ενημέρωση (18:27): Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η προσυγκέντρωση των φοιτητών στα Προπύλαια.

Η απόφαση για πορεία πάρθηκε στην γενική συνέλευση του συντονιστικού που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Πολυτεχνείο. 

Τι αναφέρουν οι φοιτητές στο κάλεσμα τους:

«Σήμερα στην ΑΣΟΕΕ ζήσαμε στιγμές βγαλμένες απ’ το πιο μαύρο κομμάτι της ιστορίας. Ζήσαμε στιγμές χούντας και ακραίας βίας. Ομάδες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ εγκλώβισαν μετά από αναίτιο βίαιο ξυλοδαρμό, εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, εκατοντάδες φοιτητές στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ που ήταν εκεί για να υπερασπιστούν το χώρο του ασύλου από το αυταρχικό lock-out της Πρυτανείας.

Το φοιτητικό κίνημα, όμως, ούτε τρομοκρατείτε ούτε καταστέλλεται. Απέναντι στη χουντική στάση της κυβέρνησης, πιάνουμε το νήμα των αγώνων του ‘73 και βαδίζουμε και πάλι στο δρόμο του Νοέμβρη. Στις 6 όλοι και όλες στα Προπύλαια, ενάντια στην κρατική βία και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε εκείνοι που θα σας ανατρέψουμε!»

Εικόνες από το σημείο

Το χρονικό των επεισοδίων στην ΑΣΟΕΕ

Το πρωί της Δευτέρας φοιτητές επιχείρησαν να εισέλθουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την αναστολή λειτουργίας του οποίου για μία εβδομάδα (11-17 Νοεμβρίου) είχε αποφασίσει το βράδυ της Κυριακής η σύγκλητος του ιδρύματος.

Φοιτητές έσπασαν το λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ - Μπήκαν τα ΜΑΤ - Τραυματίστηκαν φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

photos: George Tagopoulos

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr