Εν αναμονή της προκήρυξης για το μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ-ΕΚΟ

Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥΤο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνονται οι διοικητικές διαδικασίες προκειμένου να δημοσιευθεί η σχετική Πρόσκληση και να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες»-Γ’ κύκλος (ακαδ. έτος 2018/19). 

Τα «Φοιτητικά Νέα» θα σας ενημερώσουν ΠΡΩΤΟΙ για τις προθεσμίες και την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων μόλις γνωστοποιηθούν πατώντας εδώ.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ανταποκρινόμενο στην ανάθεση του Υπουργού Παιδείας, από το ακαδ. έτος 2016/17 προκηρύσσει για κάθε ακαδημαϊκό έτος (περίπου στο τέλος κάθε έτους βγαίνει η προκήρυξη) προπτυχιακές υποτροφίες για όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και πρώην ΤΕΙ) της χώρας.

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (EKO).

Το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας ΕΚΟ ή αλλιώς Φοιτητικού Επιδόματος ΙΚΥ πέρσι ανήλθε σε 200,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους. (Εν αναμονή της προκήρυξης που θα ορίζει τα φετινά ποσά).

Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους Πρωτοετείς Φοιτητές ότι οι Αιτήσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες για την παροχή του Φοιτητικού Επιδόματος ΙΚΥ αφορούν τους φοιτητές που σπούδαζαν κατά το ακαδ. έτους 2018-2019.

Οι αιτήσεις για τους Πρωτοετείς φοιτητές 2019-2020 αναμένεται να υποβληθούν τέλος του ακαδημαϊκού έτους.

Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» για να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα νέα που αφορούν τα φοιτητικά επιδόματα πατώντας εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα που αφορούν το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr