Στις 10-12 Μαΐου το 25ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος

Το μεγάλο φοιτητικό γεγονός της Ελλάδας, το 25ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος, έρχεται φέτος στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά, η πολυδιάστατη συνεδριακή κίνηση των μελών της ΕΕΦΙΕ θα λάβει χώρα στο ειδικά διαμορφωμένο συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 10-12 Μαΐου 2019.

Χάρη στις δυνατότητες του νέου αυτού συνεδριακού κέντρου, ακόμα περισσότεροι φοιτητές θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους και ένα ακόμα ευρύτερο μέρος της ιατρικής κοινότητας θα τις παρακολουθήσει ενεργά και θα τις αξιολογήσει. Το συνέδριο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε φοιτητή να συμμετέχει στα πολυάριθμα εκπαιδευτικά workshops, όπως το πολυδιάστατο νευροχειρουργικό workshop, το καινοτόμο workshop εγκληματολογίας-ιατροδικαστικής, καθώς και στην 23η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης, με μοναδικά βραβεία για τις αρτιότερες εργασίες!

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά την τρισδιάστατη αναμετάδοση ρομποτικού χειρουργείου σε ζωντανή σύνδεση με τη χειρουργική αίθουσα. Πρόκειται για την πρώτη φορά ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη δραστηρητιότητα σε φοιτητικό ιατρικό συνέδρειο.

Το συνέδριο θα πλαισιώσουν με την παρουσία τους διεθνούς φήμης ομιλητές από όλο τον κόσμο, προερχόμενοι από κορυφαία πανεπιστήμια όπως Harvard University (USA), Imperial College London (UK), University of Colorado (USA).

Επιπλέον, δεν θα μπορούσε να λείπει από το 25ο συνέδριο της ΕΕΦΙΕ, η ναυαρχίδα εκμάθησης και προσομοίωσης επειγόντων περιστατικών, το ABCS3, το οποίο πραγματοποιείται στην πτέρυγα επειγόντων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και αποτελεί θεσμό των τελευταίων τεσσάρων ετών στην ιατρική πανεπιστημιακή κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr