ΚΤΕΛ Αττικής: Αλλαγές στις φοιτητικές τιμές και στα δρομολόγια - Οι νέες αφετηρίες

Αλλαγές στις φοιτητικές τιμές και στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής - Οι νέες αφετηρίες

Το προσεχές διάστηµα αναµένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νοµοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την απελευθέρωση των υπεραστικών δηµόσιων οδικών επιβατικών µεταφορών, το οποίο φέρνει συγχωνεύσεις γεωγραφικών περιοχών και διαφοροποιήσεις στις γραµµές.

Την ίδια στιγµή, ζήτηµα λίγων εβδοµάδων είναι η µετακίνηση των αφετηριών των ΚΤΕΛ Αττικής από το κέντρο της Αθήνας και ο διαχωρισµός του Λεκανοπεδίου σε πέντε άξονες, µε τη δηµιουργία ισάριθµων αφετηριών κοντά σε σταθµούς µέσων σταθερής τροχιάς (µετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδροµος). Η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε µειώσεις στις τιµές εισιτηρίων των ΚΤΕΛ του Λεκανοπεδίου από 0,20 έως 1,40 ευρώ, καθώς το µήκος των διαδροµών θα συρρικνωθεί και η νέα τιµή θα προκύπτει από αλγόριθµο στον οποίο θα συνυπολογίζεται η καλυπτόµενη χιλιοµετρική απόσταση.


Οσον αφορά στα εισιτήρια, µε βάση τη νέα τιµολόγηση που περιλαµβάνεται στις συµβάσεις οι οποίες θα υπογραφούν µεταξύ ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ, οι συχνοί χρήστες των µέσων µαζικής µεταφοράς (εργαζόµενοι, φοιτητές κ.λπ.), οι οποίοι θα προµηθευτούν τη µηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδροµών αξίας 30 ευρώ, εµφανίζονται ωφεληµένοι έως και κατά 24% βάσει των παραδειγµάτων που υπολογίστηκαν µε µετάβαση και επιστροφή στο πλαίσιο διερεύνησης των επιπτώσεων της τιµολογιακής πολιτικής από την οµάδα εργασίας του ΟΑΣΑ. Eτσι, µεταξύ άλλων, προτάθηκε η µείωση της τιµής εισιτηρίου του ΚΤΕΛ Μαραθώνα από τα 4,1 στα 3,3 ευρώ, του ΚΤΕΛ Ραφήνας από τα 2,6 στο 1,8 ευρώ, του ΚΤΕΛ Αναβύσσου από τα 5,1 στα 3,7 ευρώ και του ΚΤΕΛ Μεγάρων από 4,1 στα 3,9 ευρώ.

Από αρχές Μαΐου 

Οι νέες αφετηρίες, σύμφωνα με το «Eθνος», θα λειτουργήσουν από τις αρχές Μαΐου στις θέσεις:

Σταθµός Ελαιώνα (επί της οδού Μαρκόνι) για τις γραµµές του δυτικού τοµέα και εξυπηρέτηση των περιοχών Μέγαρα, Βίλια, Ερυθρές, Πόρτο Γερµενό, Πάχη, Αλεποχώρι, Κινέττα.

Σταθµός Νοµισµατοκοπείο (εντός του σταθµού µετεπιβίβασης λεωφορείων) για τις γραµµές ανατολικού και νότιου τοµέα (µεσογειακά).

Σταθµός Κορωπί για τις τοπικές γραµµές του νότιου τοµέα. Από τους σταθµούς Νοµισµατοκοπείου και Κορωπίου θα εξυπηρετούνται οι περιοχές Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Γραµµατικό, Κάτω Σούλι, Αγία Μαρίνα, Σχοινιάς και Μαρκόπουλο, Καλύβια, Κερατέα, Λαύριο, Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια, Σούνιο, Βραυρώνα, Κ. Θάλασσα, Πόρτο Ράφτη-Αυλάκι.

Σταθµός Κηφισιά (επί της οδού Γρ. Λαµπράκη)/Σταθµός Κάτω Πατήσια (επί της οδού Στρ.Καλλάρη) για τις γραµµές βόρειου τοµέα, δηλαδή για τις περιοχές Αγιοι Απόστολοι, Σκάλα ωρωπού, Καπανδρίτι, Βαρνάβας, ∆ήλεσι, Συκάµινος, Χαλκούτσι.

Σταθµός Συγγρού-Φιξ (εντός του σταθµού µετεπιβίβασης λεωφορείων) για τις γραµµές νότιου τοµέα (παραλιακά) για τις περιοχές Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας, Σουνίου και Λαυρίου.

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση όλων των ΤΕΙ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr