Έλληνας εξαπατούσε Βρετανούς φοιτητές

Έλληνας εξαπατούσε Βρετανούς φοιτητές

Απάτη εκατομμυρίων στήθηκε από εφτά πρόσωπα στη Βρετανία, μέσα στα οποία και ένας Έλληνας, ο 32χρονος Αλέξης Καρόνιας.

Η κομπίνα είχε να κάνει με κινητά τηλέφωνα εκατοντάδων φοιτητών στη Μεγάλη Βρετανία, τους οποίους εξαπατούσαν τα εφτά πρόσωπα.


Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε το 2014, όταν δύο φοιτητές του πανεπιστήμιου του Sheffield κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί παραβιάστηκαν.

Η έρευνα τότε αποκάλυψε μια καλοστημένη απάτη με συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας σε ονόματα που δεν ήταν συνδρομητές στις συγκεκριμένες εταιρείες.

Τα θύματα ήταν κυρίως φοιτητές, ο οποίοι πλήρωναν 50 λίρες για ένα συμβόλαιο στο όνομά τους, για το οποίο ισχυρίζονταν ότι ήθελαν τα στοιχεία τους για να κάνουν «νόμιμες αναβαθμίσεις» ή να επωφεληθούν από παραθυράκια του νόμου.

Το συμβόλαιο γινόταν με τις εταιρείες στο όνομα των φοιτητών και τούς επέτρεπε να παίρνουν συσκευές.

Αφού αποστελλόταν στους φοιτητές η συσκευή, τους έλεγαν να την ταχυδρομήσουν σε δικό τους γραφείο.

Μόλις έπαιρναν τη συσκευή, ακύρωναν το συμβόλαιο των φοιτητών και τους έστελναν πίσω πλαστές συσκευές και πουλούσαν τις αυθεντικές. Επίσης, πουλούσαν τις κάρτες SIM σε εταιρείες που ασχολούνταν με το marketing.

Πολλές φορές, μάλιστα, δεν ακύρωναν το συμβόλαιο, χρεώνοντας στους φοιτητές μεγάλα ποσά.

Ο Αλέξης Καρόνιας σύμφωνα με το sigmalive βρέθηκε ένοχος για απάτη και ξέπλυμα χρήματος και καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα Διεθνή Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr