Φοιτητικό, Πάσο, 2015 2016, αιτήσεις, παραλαβή, έκδοση, paso,δικαιολογητικά,υπουργείο,ανακοίνωση,σχολές,φοιτητές,φοιτήτριες,ακαδημαϊκή, ταυτότητα Όσα πρέπει να ξέρουν οι πρωτοετείς φοιτητές για το Φοιτητικό Πάσο 2015

Όσα πρέπει να ξέρουν οι πρωτοετείς φοιτητές για το Φοιτητικό Πάσο 2015

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, όπως πάντα πρώτοι στην ενημέρωση των φοιτητών αλλά και των νεοεισαχθέντων, σας παρουσιάζουν αποκλειστικές πληροφορίες σχετικά με την έκδοση και παραλαβή του φοιτητικού πάσου.

Μετά την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών προεγγραφών μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, οι νεοεισαχθέντες φοιτητές θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη γραμματεία του τμήματος που πέτυχαν. Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνει με ταχυμεταφορά (courier) ή αυτοπροσώπως μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου 2015. (foititikanea.gr)

ΕΚΔΟΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΥ

Οι νεοεισαχθέντες μόλις ολοκληρώσουν το στάδιο της εγγραφής τους θα παραλάβουν από την αρμόδια γραμματεία του Τμήματος τους την βεβαίωση πρόσβασης.

Η σελίδα των Πρωτοετών φοιτητών στο Facebook ΕΔΩ

Αφού βέβαια έχτε παραλάβει την βεβαίωση πρόσβασης η Γραμματεία του αντίστοιχου τμήματος στο οποίο φοιτείτε σας δίνει και ένα Username και ένα Password για να έχτε πρόσβαση σε διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που ανήκετε (Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ). Με αυτό το Username και Password θα μπείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας submit-academicid.minedu.gov.gr για την έκδοση του φοιτητικού πάσου - ακαδημαϊκής ταυτότητας σας.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΣΟ

Το Φοιτητικό πάσο θα το παραλάβετε από συγκεκριμένο σημείο παράδοσης, το οποίο θα έχετε επιλέξει μεταξύ όλων των διαθέσιμων ανά την Επικράτεια κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής (online) σας αίτησης. Μετά την έγκριση της αίτησης σας από την γραμματεία του τμήμτος σας το φοιτητικό πάσο θα βρίσκεται στο σημείο διανομής της περίπου μετά από 5-7 εργάσιμες ημέρες.

Κατά την παραλαβή της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας θα πρέπει να επιδεικνύετε την αστυνομική σας ταυτότητα και να αναφέρετε τον μοναδικό αριθμό της αίτησης σας και τον 6ψήφιο κωδικό PIN, τον οποίο θα έχετε λάβει με sms και e-mail.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr