Αναβολή των Φοιτητικών Εκλογών στο Πολυτεχνείο Κρήτης - Κανονικά στο ΤΕΙ Κρήτης

Φοιτητικές εκλογές σήμερα σε όλη την Ελλάδα και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα που εδρεύουν στα Χανιά, ωστόσο θα πραγματοποιηθούν μόνο στο ΤΕΙ καθώς στο Πολυτεχνείο έχουν αναβληθεί για τις 30 Μαίου 2017.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2017

Ο λόγος της αναβολής των εκλογών στο Πολυτεχνείο Κρήτης έχει να κάνει με την απουσία μεγάλου αριθμού φοιτητών του ιδρύματος αυτήν την εβδομάδα (δύο από τα πέντε τμήματα) στην Αθήνα στα πλαίσια εργασίας μαθήματος. Λόγω της απουσίας μεγάλου αριθμού φοιτητών οι παρατάξεις συμφώνησαν να μεταφερθούν οι εκλογές για τις 30 Μαίου.

Αναφορικά με το ΤΕΙ Xανίων οι εκλογές διεξάγονται κανονικά, το κλίμα δείχνει υποτονικό σε σχέση με το παρελθόν, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ οι κάλπες θα κλείσουν στις 9 το βράδυ.

Συμμετέχουν τέσσερις παρατάξεις: ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, Αγων. Κινήσεις και “Σαμποτάζ”. Στα αξιοσημείωτα των εκλογών στο ΤΕΙ Χανίων είναι πως κατεβαίνουν οι παρατάξεις της ΔΑΠ (Νέα Δημοκρατία) και “Μπλόκο” (ΣΥΡΙΖΑ),ενώ και η ΠΑΣΠ έχει διαχωρίσει τη θέση της από το ΠΑΣΟΚ από το 2010.

Δείτε LIVE τα Αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών

Την πλατφόρμα LIVE καταμέτρησης των αποτελεσμάτων των Φοιτητικών Εκλογών 2017 για το ΤΕΙ Κρήτης μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ.

«Άμεση αξιοποίηση των κτηρίων της Παλιάς Πρυτανείας, αλλά και συνολικά των κτηρίων του Π.Κ όπως η Γαλλική σχολή και το κτήριο Παπαδοπέτρου, με κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες των φοιτητών (λέσχη στην Πόλη, εστία, διαμορφωμένοι χώροι των πολιτιστικών ομάδων)», ζητά με ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική Κ.Σ.Παράλληλα, σημειώνει ότι «τα συγκεκριμένα κτήρια είχαν παραχωρηθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης με σκοπό να στεγαστεί σχολή Καλών Τεχνών. Αντί λοιπόν αυτά τα κτήρια να αξιοποιηθούν για να καλυφτούν οι ανάγκες των φοιτητών για εστία στην Πόλη, λέσχη, υποδομές που χρειάζονται στις πολιτιστικές ομάδες του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του τουριστικού κεφαλαίου».

Τέλος, η Πανσπουδαστική απευθύνει κάλεσμα για ενίσχυση, στις 30 Μαίου, των ψηφοδελτίων της.

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για όλες τις εξελίξεις των Φοιτητικών Εκλογών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr