Τα Αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2019 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Τα Αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2019 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Φοιτητικές Εκλογές 2019: Πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές 2019 του Παντείου Πανεπιστημίου αναδείχθηκε η φοιτητική παράταξη ΠΑΣΠ.

Διεξήχθησαν οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, πλην της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οι οποίες είχαν αναβληθεί την περασμένη Τετάρτη, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών είχε εισέλθει στο χώρο με καδρόνια, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι φοιτητικές παρατάξεις και η εκλογική διαδικασία να αναβληθεί. Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του «Φοιτητικά Νέα».


Η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχε προτείνει εκλογές τον Μάιο, ενώ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για "παρωδία", αναφέροντας ότι δεν υπήρχε απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Το έγγραφο της ανακοίνωσης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) Παντείου για την διενέργεια των φοιτητικών εκλογών την Τρίτη 16/4/2019, μπορείτε να το δείτε εδώ.

«Η μαζική συμμετοχή των φοιτητών αποδεικνύει ότι δεν ισχύουν τα όσα διατείνεται η ΔΑΠ περί μη δημοκρατικής διαδικασίας», τονίζει εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Οι Πανεπιστημιακές αρχές αρνήθηκαν να παραχωρήσουν αίθουσες για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, με τη σύγκλητο να ζητά ομόφωνη απόφαση των παρατάξεων για να συναινέσει, ενώ από την άλλη πλευρά ο σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου καλούσε τις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος να διευκολύνουν την διεξαγωγή των εκλογών του φοιτητικού συλλόγου με διακοπή των μαθημάτων.

Τα Αποτελέσματα των Εκλογών

Ολοκληρώθηκαν και φέτος οι φοιτητικές εκλογές των φοιτητών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους.

Στις κάλπες σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr προσήλθαν 1248 φοιτητές. 

Η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, η ΠΑΣΠ συγκέντρωσε 739 ψήφους, 9 έδρες, η ΠΚΣ συγκέντρωσε 285 ψήφους, 4 έδρες, ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ συγκέντρωσαν 107 ψήφους, 1 έδρα, και το ΜΠΛΟΚΟ συγκέντρωσε 31 ψήφους, 1 έδρα.

Για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία για τις Φοιτητικές Εκλογές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr