Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου για την κατάληψη στο πανεπιστήμιο με σκοπό να γίνουν φοιτητικές εκλογές

 Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου για την κατάληψη στο πανεπιστήμιο για να γίνουν φοιτητικές εκλογές 

Φοιτητικές Εκλογές 2019: Βολές κατά της Πρυτάνεως του Παντείου κ. Κριάρη, επισημαίνοντας ότι παρά τις καταγγελίες, «παραμένει ακόμα και τώρα εξαφανισμένη από το Πανεπιστήμιο και σύμφωνα με όσα λένε οι φύλακες, τα κλειδιά του Ιδρύματος παραχωρήθηκαν στους καταληψίες με απόφαση της Πρυτανείας», εξαπέλυσε σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης:


"Σήμερα το πρωί συνέβη κάτι πρωτόγνωρο στα χρονικά του Πανεπιστημίου μας. Ενώ υπήρχε απόφαση της Συγκλήτου ότι θα γίνονταν κανονικά τα μαθήματα, σε κάποιες αίθουσες έγινε κατάληψη από τις παρατάξεις ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, BLOCO, δυνάμεις δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συγκεκριμένους εκπροσώπους τους.

Στις διαμαρτυρίες των φοιτητών γιατί δεν γίνονται τα μαθήματα, οι εκπρόσωποι αυτών των παρατάξεων απάντησαν: “γιατί έτσι γουστάρουμε και εμείς θέλουμε να κάνουμε εκλογές τώρα!”.

Όταν απευθυνθήκαμε στην πρυτανεία ρωτώντας γιατί δεν γίνονται τα μαθήματα και ορισμένες αίθουσες τελούν υπό κατάληψη, αναφέρθηκε ότι η Πρύτανις είπε πως πήραν τα κλειδιά από τον φύλακα “με το ζόρι”, ενώ το φυλάκιο τόνιζε ότι τα κλειδιά τα πήραν σε συνεννόηση με την πρυτανεία.

Είναι φανερό ότι θεωρούν τους φοιτητές “μπαλάκι” και τους πετάνε από τον έναν “αρμόδιο” στον άλλον.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί η κ. Πρύτανις δεν έχει βγάλει ανακοίνωση ότι καταδικάζει το γεγονός αυτό και παράλληλα να ενημερώσει τους φοιτητές και το προσωπικό ότι ένα μέρος του Πανεπιστημίου μας βρίσκεται υπό κατάληψη.

Αυτό μάλλον σημαίνει ότι η Πρύτανις είτε βρίσκεται σε συνεννόηση με τους καταληψίες ή έχει χάσει τελείως τον έλεγχο ως επικεφαλής της Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας, αφήνοντας απροστάτευτους τους φοιτητές που ήρθαν να παρακολουθήσουν κανονικά το μάθημα τους.

Απαιτούμε άμεσα από τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου μας να ενημερώσουν τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό τι γίνεται στο Πανεπιστήμιο, αν αυτό βρίσκεται υπό κατάληψη και τελικά το αν η Πρύτανις έχει συναινέσει στην παράδοση των αιθουσών, παραβαίνοντας την απόφαση της Συγκλήτου."

ΚΕΦΕ Παντείου: Σήμερα 16/4 η διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία για τις Φοιτητικές Εκλογές στο Πάντειο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr