Στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ η ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των φοιτητικών στεγαστικών επιδομάτων αναφέρει το Υπ. Παιδείας

Φοιτητικό - Στεγαστικό Επίδομα: Τις διοικήσεις των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ «δείχνει» το υπουργείο Παιδείας απαντώντας στα παράπονα φοιτητών και γονέων για καθυστερήσεις στην καταβολή των στεγαστικών επιδομάτων στους δικαιούχους φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι «έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2017 καταβλήθηκαν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ 33.325.000 ευρώ, δηλαδή το 100% όσων αιτημάτων χρηματοδότησης υποβλήθηκαν μέχρι τη λήξη του οικονομικού έτους 2017». 

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των φοιτητών και θέτοντας ως άμεση προτεραιότητα την έγκαιρη καταβολή του στεγαστικού επιδόματος που εξασφαλίζει την ομαλή συνέχιση των σπουδών τους, το υπουργείο κατέβαλε τα απαιτούμενα ποσά στους λογαριασμούς των Ιδρυμάτων εντός 20ημέρου από την ημερομηνία υποβολής των σχετικών αιτημάτων χρηματοδότησης».

Για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα τελευταία νέα για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα πατήστε εδώ.

«Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο επίσπευσε τη διαδικασία δημιουργώντας ηλεκτρονική εφαρμογή αιτήσεων για πρώτη φορά και παρά το γεγονός ότι εξασφάλισε εγκαίρως τις σχετικές πιστώσεις, οι υπηρεσίες μας γίνονται συχνά αποδέκτες διαμαρτυριών για μη έγκαιρη καταβολή του επιδόματος των 1.000 ευρώ στους δικαιούχους» σημειώνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του και επιρρίπτει ευθύνες στις διοικήσεις των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ:

«Προκειμένου να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια ως προς τη διαδικασία, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει το ύψος και την ημερομηνία εξόφλησης των ποσών ανά Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ. Γίνεται σαφές από όλα τα παραπάνω ότι η όποια καθυστέρηση στην καταβολή δεν οφείλεται σε ολιγωρία του Υπουργείου».

«Σημειώνεται, τέλος, ότι αιτήματα χρηματοδότησης που υποβάλλονται εντός του οικονομικού έτους 2018 ικανοποιούνται άμεσα» καταλήγει η ανακοίνωση. Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας με τις χρηματοδοτήσεις ανά σχολή.

Δείτε τον πίνακα

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ενημερώνουν τους Φοιτητές της χώρας ότι οι Αιτήσεις για την παροχή του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος ύψους 1000 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 ξεκινούν με ηλεκτρονική Αίτηση στην πλατφόρμα www.stegastiko.minedu.gov.gr από 1 έως 30 Ιουνίου 2018.

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2017-2018: Δικαιούχοι, Προϋποθέσεις, Διαδικασία & Δικαιολογητικά

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


5 1 1 1 1 1 Αξιολόγηση 5.00 (1 ψήφος)