Eξαργύρωση κουπονιού φοιτητικού επιδόματος ίντερνετ (ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

Eξαργύρωση κουπονιού φοιτητικού επιδόματος ίντερνετ (ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

Ξεκινά τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 η δράση «εύρυ-where» που αφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στους δικαιούχους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας, που εγγράφονται για πρώτη φορά σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017 - 2018.

Από τις 16/10/2017 όλοι οι δικαιούχοι πρωτοετείς φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα επισκεπτόμενοι τον δικτυακό τόπο της δράσης (δείτε τον εδώ) να αποκτήσουν το προσωπικό τους κουπόνι, με το οποίο θα μπορούν να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή σημαντικής επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση [σταθερή ή κινητή (mobile)] για δώδεκα (12) μήνες.


Κριτήρια συμμετοχής

Δικαιούχοι είναι όλοι οι προπτυχιακοί πρωτοετείς φοιτητές που εισήχθησαν και εγγράφηκαν για πρώτη φορά σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (ΑΕΑ) της χώρας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στην «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας». Ο κάθε ενδιαφερόμενος φοιτητής θα μπορεί, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της δράσης και με χρήση των διαπιστευτηρίων (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) που του έχουν χορηγηθεί από το οικείο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, να ελέγξει αν είναι επιλέξιμος δικαιούχος της δράσης.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων της δράσης που θα εξαργυρώσουν το κουπόνι τους φτάνουν τους 72.000 πρωτοετείς φοιτητές, που έχουν εγγραφεί φέτος στα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ΑΕΑ σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Eξαργύρωση κουπονιού

Κάθε δικαιούχος θα μπορεί να εκτυπώνει τον μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να επιλέγει να τον λάβει στο e-mail/κινητό του. Στη συνέχεια, θα έχει τη δυνατότητα να αναζητά τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, καθώς και το δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών τους και να εντοπίζει τις προσφορές που τον ενδιαφέρουν.

Στο κατάστημα ο δικαιούχος προσέρχεται με το προσωπικό του κουπόνι (σε εκτυπώσιμη ή ηλεκτρονική μορφή) και με την αστυνομική του ταυτότητα/διαβατήριο. Ο υπάλληλος του τηλεπικοινωνιακού παρόχου ή ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης του με δικαίωμα σύναψης τηλεπικοινωνιακού συμβολαίου, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης, ελέγχει τα στοιχεία του δικαιούχου, καθώς και αν το κουπόνι έχει ήδη εξαργυρωθεί.

Ο δικαιούχος επιλέγει την προσφορά ευρυζωνικών υπηρεσιών της προτίμησής του και το κατάστημα καταχωρίζει την παραγγελία του μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο Πληροφοριακό Σύστημα της Δράσης.

Τα παραστατικά που θα εκδώσουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα πρέπει να περιλαμβάνουν σε εμφανές σημείο τον μοναδικό κωδικό κουπονιού του δικαιούχου, καθώς και το μοναδικό κωδικό παραγγελίας. Παραστατικό που δεν φέρει το σωστό κωδικό κουπονιού και κωδικό παραγγελίας δεν θα είναι επιλέξιμο από τη Δράση.

Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο δικαιούχος θα πρέπει να υπογράψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα εκδοθούν και θα εκτυπωθούν στο κατάστημα από το Πληροφοριακό Σύστημα της δράσης (ενδεικτικά: δελτίο παραγγελίας), καθώς και από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους (ενδεικτικά: τηλεπικοινωνιακό συμβόλαιο, δελτίο αποστολής - τιμολόγιο απαιτούμενου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, κ.λπ.).

Οι δικαιούχοι που εξαργύρωσαν το κουπόνι τους θα μπορούν να ελέγχουν στο Πληροφοριακό Σύστημα της δράσης, εάν ο κωδικός κουπονιού αντιστοιχεί στο προϊόν (ευρυζωνική σύνδεση) που πράγματι επέλεξαν και προμηθεύτηκαν.

Η εξαργύρωση των κουπονιών επιχορήγησης θα μπορεί να πραγματοποιείται από 16/10/2017 έως 31/05/2018.

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις και ο δικτυακός τόπος της δράσης για το Φοιτητικό Επίδομα Ιντερνετ (ΕΔΩ).

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr