Πρακτική Άσκηση (2020-2021) στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πρακτική Άσκηση (2020-2021) στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Θέσεις Πρακτικής Άσκησης: Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέρει κάθε χρόνο περιορισμένο αριθμό αμειβόμενων θέσεων πρακτικής άσκησης στα γραφεία των μελών του Δικαστηρίου και του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις υπηρεσίες του Δικαστηρίου, διάρκειας πέντε μηνών

Η πρακτική άσκηση στις υπηρεσίες του Δικαστηρίου πραγματοποιείται, κυρίως, στις Διευθύνσεις Νομικής Μετάφρασης, στη Διεύθυνση Έρευνας και Τεκμηρίωσης, στη Διεύθυνση Επικοινωνίας, στη Διεύθυνση Πρωτοκόλλου και Επισκέψεων, στον Νομικό Σύμβουλο επί διοικητικών υποθέσεων, στη Γραμματεία του Γενικού Δικαστηρίου και στη Διεύθυνση Διερμηνείας (για λεπτομέρειες σχετικά με την πρακτική άσκηση στη διερμηνεία, βλ. κατωτέρω).


Δυνατότητα πρακτικής άσκησης παρέχεται σε δύο περιόδους:

  • από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Ιουλίου (κατάθεση υποψηφιοτήτων από 1ης Ιουλίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου κάθε έτους)
  • από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου για πρακτική άσκηση στα δικαστικά γραφεία και από την 1η Οκτωβρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου για την πρακτική άσκηση στις υπηρεσίες (κατάθεση υποψηφιοτήτων από 1ης Φεβρουαρίου μέχρι 15 Απριλίου κάθε έτους).

Οι υποψήφιοι, κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου στις νομικές ή πολιτικές επιστήμες (με ειδίκευση στο δίκαιο) ή, για την πρακτική άσκηση στη Διεύθυνση Διερμηνείας, τίτλου διερμηνείας συνεδρίων, πρέπει να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής EU CV Online εντός των προβλεπομένων προθεσμιών.

Η σχετική αμοιβή είναι 1.177,00 € καθαρά μηνιαίως.

Στους ασκούμενους των οποίων ο τόπος διαμονής βρίσκεται σε γεωγραφική απόσταση 200 χιλιομέτρων ή περισσότερο από την έδρα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταβάλλεται συνεισφορά στα έξοδα ταξιδίου ύψους 150,00 €.

Για υπηρεσιακούς λόγους, είναι επιθυμητή η καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας.

Προθεσμία: μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2020 (για την περίοδο 1 Μαρτίου - 31 Ιουλίου)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εταιρείες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να έρχονται σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να τις καλύψουν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των ενδιαφερομένων ως προς αναζήτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης.

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr