Πρακτική Άσκηση (2020-2021) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρακτική Άσκηση (2020-2021) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μισθό 1313 ευρώ το μήνα

Πρακτική Άσκηση 2019Αν θες να εργαστείς σε πολυεθνικό και πολύγλωσσο περιβάλλον, μη χάσεις την ευκαιρία να κάνεις αίτηση για πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσφέρει διαφορετικές περιόδους πρακτικής άσκησης στο πλαίσιο της Γραμματείας του, προκειμένου να συμβάλει στην επαγγελματική κατάρτιση των νέων πολιτών και στην κατανόηση της λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου.

Όσες/οι επιλεχθούν, θα εργάζονται στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο θα λαμβάνουν επίδομα 1313,37 ευρώ /μήνα, με διορθωτικό συντελεστή που ισχύει για τους υπόλοιπους τόπους ανάθεσης.


Η περίοδος κάθε πρακτικής άσκησης διαρκεί πέντε μήνες.

Η πρακτική άσκηση για πτυχιούχους πανεπιστημίου έχει ως σκοπό να τους δώσει τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και να εξοικειωθούν τους με τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ειδικότερα, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για να κάνεις αίτηση για πρακτική άσκηση στο ΕΚ, στείλε την αίτησή σου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2019. Η περίοδος της πρακτικής άσκησης αν επιλεγείς, διαρκεί από 1 Μαρτίου 2020 μέχρι 31 Ιουλίου 2020.

Οι υποψήφιοι για πρακτική άσκηση για πτυχιούχους πανεπιστημίου πρέπει:

- να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους

- να μην έχουν συμμετάσχει σε άλλη πρακτικής άσκησης και να μην έχουν απασχοληθεί επ’ αμοιβή από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων συνεχών εβδομάδων

- να έχουν την ιθαγένεια ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μιας υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας, υπό την επιφύλαξη του άρθρου 5, παράγραφος 2, των Εσωτερικών Διατάξεων

Περίοδοι πρακτικής άσκησης Schuman:

Στόχος της πρακτικής άσκησης Schuman είναι να συμβάλει στην εκπαίδευση των ευρωπαίων πολιτών, στην επαγγελματική τους κατάρτιση και στην παροχή πληρέστερης γνώσης σχετικά με τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο της δέσμευσης του Κοινοβουλίου να τιμήσει τους δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν εξασκώντας το επάγγελμά τους, η Διεύθυνση Μέσων Ενημέρωσης (Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας) προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης Schuman στη μνήμη του Jan Kuciak, του Σλοβάκου ερευνητή δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε το Φεβρουάριο του 2018.

Οι υποψήφιοι για πρακτική άσκηση Schuman πρέπει:

  • να είναι ηλικίας άνω των 18 ετών·
  • να έχουν πτυχίο/πτυχία πανεπιστημιακού επιπέδου·
  • να πληρούν τις απαιτήσεις σχετικά με τη γλώσσα·
  • να προσκομίσουν έγκυρο αντίγραφο ποινικού μητρώου·
  • να μην έχουν εργαστεί για διάστημα μεγαλύτερο των δύο διαδοχικών μηνών εντός θεσμικού οργάνου ή οργανισμού της ΕΕ·
  • να μην έχουν πραγματοποιήσει επίσκεψη μελέτης στο πλαίσιο πανεπιστημιακής έρευνας (επιπέδου «junior» ή «senior academia») πριν από την έναρξη της πρακτικής άσκησης.

Ημερομηνίες περιόδων πρακτικής άσκησης και προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων:

Για την περίοδο πρακτικής άσκησης από την 1η Οκτωβρίου έως τις 28/29 Φεβρουαρίου - Περίοδος υποβολής αιτήσεων: 1η Ιουνίου – 30 Ιουνίου

Για την περίοδο πρακτικής άσκησης από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Ιουλίου - Περίοδος υποβολής αιτήσεων: 1η Νοεμβρίου - 30 Νοεμβρίου

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για 3 προσφορές πρακτικής άσκησης ανά περίοδο.

Αιτήσεις που υποβάλλονται εκπροθέσμως ή αυθορμήτως δεν πρόκειται να εξεταστούν.

Κάθε χρόνο 21.000 άτομα υποβάλλουν αίτηση για πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκ των οποίων επιλέγονται 900.

Οι διαδικασίες πρόσληψης και επιλογής είναι κατάλληλα προσαρμοσμένες ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν αδικούνται οι υποψήφιοι με αναπηρία.

Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων εδώ.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εταιρείες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να έρχονται σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να τις καλύψουν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των ενδιαφερομένων ως προς αναζήτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης.

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr