Τι θα γίνει με τους μετεγγραφέντες φοιτητές; Εξεταστική Σεπτεμβρίου 2015: Τι θα γίνει με τους μετεγγραφέντες φοιτητές;

Τι θα γίνει με τους μετεγγραφέντες φοιτητές;

Ερώτηση σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου και τους μετεγγραφέντες φοιτητές απηύθυνε προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζήσης Ζάννας, την οποία μάλιστα συνυπογράφουν αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος!

Ποιο είναι το πρόβλημα


Ουσιαστικά, οι φοιτητές των οποίων η μετεγγραφή ολοκληρώθηκε στο Β’ εξάμηνο σπουδών, δεν μπορούν να εξεταστούν το Σεπτέμβριο του 2015 στα μαθήματα του Α’ εξαμήνου του Τμήματος στο οποίο μετέφεραν τη θέση τους, με αποτέλεσμα να παρατείνεται ο χρόνος των σπουδών τους.

Η ερώτηση

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτης

Ναι  μεν υπάρχει πρόνοια στο νόμο ώστε οι μεταφερόμενοι φοιτητές να δύνανται να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 35 του Ν. 4115/2013 (Α΄ 24)  ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές που εισάγονται σε Τμήμα των Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες εκκλησιαστικές  ακαδημίες να αναγνωρίσουν μαθήματα , τα οποία έχουν διδαχθεί και εξεταστεί επιτυχώς στο Τμήμα προέλευσής τους, ωστόσο η αναγνώριση  των μαθημάτων  πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Τμήματος, κατά περίπτωση.

Άρα;

Υπάρχουν λοιπόν, περιπτώσεις φοιτητών που μετέφεραν τη θέση εισαγωγής τους  και δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν το σύνολο των μαθημάτων του Α΄ εξαμήνου από το τμήμα προέλευσης ενώ ταυτόχρονα δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εξεταστούν το Σεπτέμβριο στα μαθήματα του Α΄ εξαμήνου στο τμήμα όπου έχουν μεταφέρει τη θέση τους, παρά μόνο σε αυτά του Β΄ εξαμήνου.

Αναμένονται απαντήσεις

Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν από τον υπουργό Παιδείας σε ποια ρύθμιση προτίθεται να προχωρήσει ώστε οι μετεγγραφέντες φοιτητές να καταφέρουν να εξεταστούν στα μαθήματα του Α΄ εξαμήνου στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου στο Τμήμα όπου έχουν μεταφέρει τη θέση εισαγωγής καθώς και τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει ο αρμόδιος υπουργός ώστε οι μετεγγραφές να ολοκληρώνονται εγκαίρως και οι φοιτητές να μη χάνουν χρόνο στην ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr