Έρχεται νέο πλαίσιο για τις μετεγγραφές

Έρχεται νέο πλαίσιο για τις μετεγγραφές

Μετεγγραφές Φοιτητών: «Ετοιμάζουμε ένα νέο πλαίσιο για τις μετεγγραφές, που θα ισχύσει από τις επόμενες χρονιές το οποίο θα είναι πιο ορθολογικό στη βάση κοινωνικών κριτηρίων» δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σήμερα σε πρωινή εκπομπή, τονίζοντας πως την παρούσα ακαδημαϊκή χρονιά θα τηρηθεί το ισχύον πλαίσιο.

Η Υπουργός Παιδείας είπε χαρακτηριστικά πως «για παράδειγμα ένας φοιτητής που συγκεντρώνει 9.000 μόρια, δεν είναι σωστό να κάνει μετεγγραφή σε μια σχολή στην οποία πρέπει κανείς να μπει με 19.500 μόρια. Τελικά, θα μπορεί να αποφοιτήσει αυτό το παιδί από το πανεπιστήμιο; Και τι επίπτωση θα έχει αυτό συνολικά στην εκπαιδευτική διαδικασία».


Ως προς το νέο πλαίσιο των μετεγγραφών η υπουργός είπε πως «είναι κάτι το οποίο θα συζητήσουμε σε μεγάλο βαθμό με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με τα πολιτικά κόμματα». 

Να αναφερθεί πως το προηγούμενο διάστημα ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, αναφέρθηκε στη θέσπιση ως κριτηρίου τη βαθμολογία για να εγκριθεί μία μετεγγραφή.

----

Συντονιστείτε στα «Φοιτητικά Νέα» για να ενημερωθείτε πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των αιτήσεων μετεγγραφής 2019-2020.

Την ενημερωτική σελίδα των Μετεγγραφών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Μετεγγραφές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr