Φοιτήτρια για Μετεγγραφές: Κύριε Γαβρόγλου δεν μπορούμε να σπουδάσουμε

Μετεγγραφές Φοιτητών: Επιστολή διαμαρτυρίας υποψήφιας προς μετεγγραφή φοιτήτριας, προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με τις Ενστάσεις Μετεγγραφών. Η φοιτήτρια στην επιστολή της τονίζει πως η μη παροχή μετεγγραφής σε αυτήν αλλά και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις, θα αναγκάσουν τους φοιτητές σε διακοπή των σπουδών τους λόγω δυσχερής οικονομικής κατάστασης.

Συγκεκριμένα η επιστολή όπως έχει σταλθεί από την φοιτήτρια στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αναφέρει:

Κύριε Γαβρόγλου,

Δεν σας γράφω με σκοπό το να αναφερθώ στο όνομά σας με αισχρολογίες. Σας γράφω για να σας μεταφέρω τις σκέψεις μου πάνω στο θέμα των μετεγγραφών από ένσταση.

Είμαι 18 χρονών πέρασα στην Σάμο και η αδελφή μου σπουδάζει στην Πάτρα. Με τα φετινά κριτήρια συγκέντρωσα 5 μόρια (4 από οικονομικά κριτήρια και 1 από την αδελφή μου) την μετεγγραφή δεν την πήρα. Οι γονείς μου αδυνατούν να συντηρήσουν τρίτο σπίτι διότι η οικονομική μας κατάσταση δεν το επιτρέπει. Δεν βάλαμε στην μετεγγραφή δεύτερη επιλογή τα Ιωάννινα, διότι όπως σας είπαν οι γονείς μου αδυνατούν να έχουν τρίτο σπίτι. Κατά την διάρκεια των πανελληνίων οι γονείς μου χρειάστηκε να πάρουν δύο δάνεια για την εξόφληση όλων των οφελών μας (λογαριασμούς και τα δικά μου φροντιστήρια). Καθώς εγώ η ίδια, ένιωθα και νιώθω στην κατάσταση που με έχετε φέρει ένα τεράστιο βάρος για τους ίδιους.

Πάσχω από αγχώδη διαταραχή η οποία μου προκαλεί φοβερές ημικρανίες με τάσεις για εμετό και ζαλάδες η κατάστασή μου έχει επιδεινωθεί αυτούς τους μήνες και ιδιαίτερα τώρα με αυτή τη κατάσταση καθώς οι ημικρανίες είναι ασταμάητες. Κάτι το οποίο δε είναι τόσο σοβαρό ώστε να μου δωθεί κατ’ εξέρεση μετεγγραφή. Το οποίο δεν είχα κάνει και νωρίτερα διότι πίστευα πως με 5 μόρια πληρώ κάθε προϋπόθεση ώστε να μου δώσει με ένσταση. 

Κύριε Γαβρόγλου, αυτή τη στιγμή εγώ δεν μπορώ να σπουδάσω και οι γονείς μου δεν μπορούν να μου παρέχουν ούτε την δυνατότητα να δώσω πάλι εξετάσεις (κάτι το οποίο δε επιθυμώ ούτε εγώ η ίδια λόγω του προβλήματος μου). Με λίγα λόγια, θέλω να καταλάβετε ότι εγώ και τα υπόλοιπα 5.999 παιδιά τα οποία δεν πήραμε την μετεγγραφή αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τι θα κάνουμε ούτε πως θα συνεχίσουμε τις σπουδές μας.

Για αυτό έκανα αγώνα να περάσω στο Πανεπιστήμιο Κύριε υπουργέ; Για να βρίσκομαι αντιμέτωπη με συνθήκες απίστευτες για την σημερινή πραγματικότητα; 

Ήταν καλύτερα πριν 5 χρόνια που έπαιρναν τις μετεγγραφές χωρίς κριτήρια; Επίσης γνωρίζω πάρα πολλά άτομα τα οποία είτε πήραν την μετεγγραφή τους με πλαστά στοιχεία είτε μέσω κάποιου ατόμου εμπλεκόμενου με την πολιτικη. Δηλαδή έτσι πρέπει να λειτουργεί ένα κράτος; Αυτά είναι τα παραδείγματα με τα οποία οι άνθρωποι, οι δικοί σας πολίτες αναστενάζουν παίρνοντας τον δρόμο τους για άλλο κράτος, γιατί το δικό σας καταρρέει από όλες τις μεριές, και την Παιδεία την αφήσατε και έπεσε πρώτη.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι στις ενστάσεις δεν ενδιαφερθήκατε καν να κοιτάξετε το κείμενο που τις συνόδευε. Όμως εκεί βρίσκονταν πολλά πράγματα και προβλήματα της κάθε οικογένειας τα οποία δεν φαίνονται με μόρια.

Πώς αφήνεται ανθρώπους με πραγματικό πρόβλημα και τους πετάτε έξω από τα πανεπιστήμια; Για αυτό παλεύουμε για να εισαχθούμε στα Πανεπιστήμια; Για να μην μπορούμε να σπουδάσουμε;

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας , 

Θα εκτιμούσα πολύ μια απάντηση τεκμηριωμένη με τους λόγους απόρριψης μου.

Η Φοιτήτρια Α. Σ.

Επιστολή διαμαρτυρίας γονέα φοιτητή προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τις Ενστάσεις Μετεγγραφών

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητές που δεν πήραν μετεγγραφή

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Μετεγγραφές των φοιτητών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr