Προγραμματίζουν κινητοποιήση στο Υπουργείο Παιδείας οι φοιτητές που δεν πήραν μετεγγραφή

Μετεγγραφές Φοιτητών: Χιλιάδες φοιτητές πανελλαδικά ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να σπουδάσουν λόγω της οικονομικής κρίσης που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και με τις ακραίες αυτές συνθήκες, οι αιτήσεις μετεγγραφών των περισσοτέρων φοιτητών ακάμα και με 5 μόρια και πάνω που μέχρι πέρσι θεωρούνταν δεδομένες, απορρίφθηκαν αναφέρουν φοιτητές στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr.

«Ως αποτέλεσμα αυτού, πολλοί φοιτητές δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν σωστά τις σπουδές τους, μην έχοντας την δυνατότητα να διατηρούν κατοικία στην πόλη φοίτησης τους, κάνοντας συνεχείς μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων. Άλλοι επίσης δεν έχουν καν την δυνατότητα να κάνουν και την μετακίνηση αυτή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους...»

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια σε αυτό όπως τονίζουν οι φοιτητές στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr «προγραμματίζουμε πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για να διεκδικήσουμε τις μετεγγραφές που μας στερήθηκαν. Ο υπουργός Παιδείας θα έρθει αντιμέτωπος με τα παιδιά τα οποία αδικεί και έχει φέρει σε απελπιστική κατάσταση με τις ενέργειες του. Θα κάτσουμε όσο χρειαστεί στην πόρτα του Υπουργείου μέχρι ο κ. Γαβρόγλου να δώσει στους φοιτητές αυτά που τους αναλογούν».

  • Το event που δημιουργήθηκε από τους φοιτητές στο facebook για την προγραμματιζόμενη παράσταση διαμαρτυρίας μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ.

Για όλα τα τελευταία νέα για τις μετεγγραφές πατήστε εδώ.

Επιστολή διαμαρτυρίας γονέα φοιτητή προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τις Ενστάσεις Μετεγγραφών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr