ΙΚΥ: Ξεκινούν οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ για το μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα/Υποτροφία ύψους 380 ευρώ

ΙΚΥ: Ξεκινούν οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ για το μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα/Υποτροφία ύψους 380 ευρώ

Το ΙΚΥ, ανταποκρινόμενο στην ανάθεση του Υπουργού Παιδείας, 'Ερευνας και Θρησκευμάτων, προκηρύσσει για το ακαδ. Έτος 2016-2017, κατ' ελάχιστον 3685 υποτροφίες για όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΞεκίνησαν οι αιτήσεις για το Μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ


Οι συγκεκριμένες υποτροφίες που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου του 2016 και Θα έχουν διάρκεια 9 μήνες, ενώ το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας θα ανέρχεται σε 200,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους.

Σημειώνεται, ότι για την προετοιμασία της προκήρυξης απαιτήθηκε η συνεργασία και συμμετοχή της Γραμματείας ΕΣΠΑ, του επιτελείου του Υπουργού Παιδείας, της Υπηρεσίας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Παιδείας, ενώ για την υλοποίηση του προγράμματος θα συμπράξουν και οι Γραμματείες όλων των Τμημάτων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ/ΤΕΙ.

Η έναρξη της υποβολής αιτήσεων Θα ξεκινήσει την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 28η Απριλίου 2017.

Η ανακοίνωση της προκήρυξης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) θα γίνει στις 6/4/2017. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπ. παιδείας.

Με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομίας έχουν καθοριστεί οι όροι και η διαδικασίες επιλογής για τη χορήγηση προπτυχιακών υποτροφιών για το ακαδ. έτος 2016-2017. Οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια και ποιοι φοιτητές δικαιούνται τις υποτροφίες σύμφωνα με το ΦΕΚ μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr θα δημοσιεύσουν αύριο Πέμπτη 6/4 την επίσημη προκήρυξη του "Προγράμματος Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες". Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση.

Όλα τα Φοιτητικά Επιδόματα που δικαιούνται οι Φοιτητές μπορείτε να τα δείτε μαζεμένα εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr