Ισότιμες, ΤΕΙ, Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης Ισότιμες με ΤΕΙ οι Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης

Ισότιμες με ΤΕΙ οι Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης

Α. Οι τίτλοι σπουδών που χορηγήθηκαν από Ανώτερες Δημόσιες και Ιδιωτικές Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, οι οποίες ιδρύθηκαν και λειτούργησαν ή λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1158/1981, εφόσον αποκτήθηκαν έως την ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 3149/2003 (ΦΕΚ 141 Α’), θεωρούνται ως ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών που χορηγούσαν έως τις 10.06.2003 τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, χωρίς αντιστοιχία προς υπάρχουσες κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα ειδικότητες των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Β. Με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προσδιορίζονται οι Ανώτερες Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης , το αρμόδιο όργανο και η διαδικασία έκδοσης διαπιστωτικής πράξης για την υπαγωγή των ενδιαφερομένων στις διατάξεις του παρόντος άρθρου.


Τα παραπάνω προβλέπει σχετική διάταξη , η οποία εντάχθηκε στο Σχέδιο Νόμου «Νόμος για τη συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων και για τη χορήγηση πολυεδαφικών αδειών για επιγραμμικές χρήσεις μουσικών έργων και άλλα πολιτιστικά θέματα».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr