ΑΠΚΥ: Ανακαλείται η απόφαση ΔΟΑΤΑΠ για την αναγνώριση αλλοδαπών τίτλων που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως

ΑΠΚΥ: Ανακαλείται η απόφαση ΔΟΑΤΑΠ για την αναγνώριση αλλοδαπών τίτλων που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως

Δεκτή από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, κ. Νίκη Κεραμέως, έγινε η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του ελληνικού Κράτους (ΝΣΚ), σύμφωνα με την οποία η πρόσφατη απόφαση του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) για αλλαγή του πλαισίου αναγνώρισης των αλλοδαπών τίτλων σπουδών που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως στερείτο νομιμότητας. Σε συμμόρφωση με τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ, η απόφαση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα. 

Σύμφωνα με δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεννόηση και συνεργασία με τη διοίκηση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., θα προχωρήσουν σύντομα «στην αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει την αναγνώριση ακαδημαϊκών τίτλων στη χώρα μας, στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του, της προσαρμογής του στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο ανώτατης εκπαίδευσης και της ευθυγράμμισής του με το διεθνές ακαδημαϊκό γίγνεσθαι


Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο  να αποκτήσει έναν αναγνωρισμένο και αξιόπιστο τίτλο σπουδών, από τον δικό του χώρο και στον δικό του χρόνο, χωρίς τους περιορισμούς της συμβατικής εκπαίδευσης. Όλοι οι τίτλοι σπουδών του ΑΠΚΥ αναγνωρίζονται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες του. Πτυχία όλων των υπαρχόντων προγραμμάτων σπουδών του ΑΠΚΥ έλαβαν ήδη ισοτιμία και αντιστοιχία από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Οι εκπαιδευτικές διεργασίες πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου με ηλεκτρονικά μέσα, με κύριο εκπαιδευτικό εργαλείο την Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eClass, ένα σύγχρονο, ασφαλές και ολοκληρωμένο περιβάλλον μάθησης, που προσομοιώνει τις παραδοσιακές αίθουσες και συνθήκες διδασκαλίας. Η φυσική παρουσία των φοιτητών απαιτείται μόνο στις τελικές εξετάσεις σε εξεταστικά κέντρα που λειτουργούν στην Κύπρο και στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη προς διευκόλυνση της φοιτητικής κοινότητας που διαμένει στην Ελλάδα) και, υπό προϋποθέσεις, σε τρίτες χώρες. Την εν λόγω πρακτική θα συνεχίσει να εφαρμόζει το ΑΠΚΥ προς διευκόλυνση όλων των φοιτητών του.

Για το χειμερινό εξάμηνο του ερχόμενου ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, το ΑΠΚΥ έχει ήδη ενημερώσει τη φοιτητική του κοινότητα ότι λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού covid-19 όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες (Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις, Τελικές Εξετάσεις, Παρουσιάσεις Διατριβών) θα πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου με ηλεκτρονικά μέσα (εξ αποστάσεως).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr