Έρχονται ξενόγλωσσες προπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ;

Έρχονται ξενόγλωσσες προπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ;

Τη θεσμοθέτηση στα ελληνικά ΑΕΙ ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» θα απευθύνονται σε φοιτητές χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πρόκειται για ένα βήμα που διευρύνει την ήδη υπάρχουσα –στο κατατεθέν νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ– ρύθμιση, η οποία ορίζει ότι τα ελληνικά ΑΕΙ μπορούν, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, να διοργανώσουν σχετικά προγράμματα. Μάλιστα, υπέρ της σχετικής πρότασης έχει ταχθεί ο Κώστας Δουζίνας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πανεπιστημιακός με μεγάλη καριέρα σε ιδρύματα του εξωτερικού (έχει διδάξει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο Λονδίνο, στην Πράγα, στη Φλωρεντία, στο Πεκίνο).


Μιλώντας χθες στην «Κ», ο κ. Δουζίνας ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ της θεσμοθέτησης ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων για φοιτητές εκτός Ε.Ε., τα οποία θα διοργανώνονται από ελληνικά πανεπιστήμια έπειτα από ενδελεχή έλεγχο της ακαδημαϊκής πληρότητας και της οικονομικής βιωσιμότητας της σχετικής πρότασης. Από την άλλη, ο κ. Δουζίνας εστίασε και στη δυνατότητα που παρέχεται στο κατατεθέν νoμοσχέδιο  για σχετική συνεργασία του Διεθνούς Πανεπιστημίου με άλλα ΑΕΙ.

Με Μάστερ θα ισοδυναμούν τα Πτυχία 5ετών Σπουδών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr