Ναι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια από τους ΑΝΕΛ

Ναι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια από τους ΑΝΕΛ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε υπέρ της ενίσχυσης των δημοσίων Πανεπιστημίων αλλά δεν έχουμε αντίρρηση να υπάρχουν και ιδιωτικά.

Αυτό δήλωσε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Μανταλένας Παπαδοπούλου, στην εκπομπή της ΕΡΤ "Καλοκαιρινή Ενημέρωση" ενώ γενικότερα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανέφερε τα εξής:  


Είναι γεγονός ότι η αγωνία των παιδιών που φοιτούν και των γονιών τους είναι αν θα μπορέσουν να βρουν στη συνέχεια μια θέση στην αγορά εργασίας. Δεδομένων των συνθηκών, η ανεργία παρότι μειώθηκε στο 21,7% είναι ακόμη υψηλή, υπάρχει πολύς δρόμος για να μειωθεί και άλλο.

Ένα ζήτημα είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός των ΑΕΙ να είναι τέτοιος που να συνδέεται με την αγορά εργασίας. Για παράδειγμα σε μια αγροτική περιφέρεια τα προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ να έχουν σχέση και με τον χαρακτήρα της περιοχής.

Είναι γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης πολλοί φοιτητές που μπήκαν σε ανώτατες σχολές εκτός του τόπου κατοικίας τους, δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα τμήματά τους εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών. Το κράτος οφείλει να σκύψει πάνω από τέτοιου είδους περιπτώσεις φοιτητών που τα οικονομικά τους δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια σε τόπο άλλο της κατοικίας τους. Είναι γνωστό ότι η χώρα μας τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα , αλλά η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει διέξοδο.

Από προσωπική εμπειρία, όσον αφορά τα μεταπτυχιακά προγράμματα διαπίστωσα ότι το ακαδημαϊκό μας επίπεδο από επιστημονικής πλευράς είναι αρκετά υψηλό, εκεί που υστερούμε είναι στο ζήτημα της γραφειοκρατίας και στον τρόπο λειτουργίας. Δεν έγιναν στο παρελθόν οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν για να έρχονται ξένοι φοιτητές από το εξωτερικό και οι Έλληνες να μένουν εδώ (για μεταπτυχιακές σπουδές).

Είναι μια πραγματικότητα επίσης το γεγονός ότι δεν δόθηκε σημασία στην Παιδεία από το νηπιαγωγείο. Δεν μπορεί να εστίαζαν τόσα χρόνια μόνο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, αυτό ήταν λάθος, θα έπρεπε να εστιάζουν από το νηπιαγωγείο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr