Ενστάσεις Πρυτάνεων για τα Μεταπτυχιακά

Ενστάσεις Πρυτάνεων για τα Μεταπτυχιακά

«Σύννεφα» διαφαίνονται στις σχέσεις μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου και των πρυτάνεων οι οποίοι εκφράζουν ενστάσεις κυρίως με προωθούμενο σχέδιο για τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών.

Όπως γράφει η Ημερησία, οι πρυτάνεις ζητούν οι απολαβές των διδασκόντων στα μεταπτυχιακά να παραμείνουν στα επίπεδα του ενός μισθού, όπως συμβαίνει σήμερα, διαφωνώντας με την προτεινόμενη ρύθμιση οι απολαβές να μην ξεπερνούν το 25% του μισθού τους.


Το «βαρύ» κλίμα αποτυπώθηκε στη σύνοδο των πρυτάνεων στην Αλεξανδρούπολη την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο, στην οποία δεν παραβρέθηκε ο κ. Γαβρόγλου, αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Φωτάκης και ο γ.γ. Γ. Παντής. Μάλιστα, η σύνοδος έγινε παρουσία της υπεύθυνης Τομέα Παιδείας της ΝΔ, Ν. Κεραμέως η οποία διατύπωσε ενστάσεις για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης που αφορούν, μεταξύ άλλων, και τα μεταπτυχιακά.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παντής στη σύνοδο, οι ρυθμίσεις αυτές θα εισαχθούν άμεσα στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, προσθέτοντας πως οι επιτροπές οι οποίες επρόκειτο να λειτουργήσουν για να εξετάσουν τα θέματα δεν υφίστανται πλέον αφού οι πρυτάνεις δεν απέστειλαν εκπροσώπους.

Οι πρυτάνεις σε ψήφισμά τους ανέλυσαν τις θέσεις τους για τις προωθούμενες αλλαγές, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι σειρά πρόσφατων ρυθμίσεων έχει οδηγήσει σε αδυναμία λειτουργίας τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.), με αποτέλεσμα, όπως επισήμαναν, να κινδυνεύουν η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών πανεπιστημίων στο διεθνές ερευνητικό περιβάλλον, αλλά και η δυνατότητα εργασίας για περισσότερους από 40.000 ερευνητές.

Όλα τα νέα για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα (πατήστε εδώ).

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr